Eyüpsultan’da İstinat Duvarının Çökmesi Sonucu 5 Bina Tahliye Edildi

featured

Dün akşam saat 20.20 sıralarında İstanbul’un Eyüpsultan İslambey Caddesi’nde 4 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Çöken duvar, yanındaki binanın üzerine devrildi ve binadaki 3 dairede hasar meydana geldi. Olayın ardından itfaiyeye haber verildi ve gelen ekipler çevredeki 5 binada oturanları yıkılma riski nedeniyle tahliye etti. Boşaltılan binaların önüne şerit çekildi.

Mahalle sakini Mehmet Eker, daha önce de riskli gördüğü duvar için defalarca kez yetkili kurumlara başvurduğunu ancak bir netice alamadığını belirtti. Eker, “Dünden beri yarılmaya başlamıştı. Yarın tamir ederim dedim. Ben burayı 2002’den beri gerekli yerlere gidip rica ettim. Ancak bir netice alamadım. Ben de madem öyle ‘Bir musibet bin nasihatten iyidir’ diyerek bıraktım. Ve sonunda böyle oldu. 10 metreye bir tane kolon konulmadı. Bir tane tahliye borusu konulmadı. Ben bunu 2002’de, 2010’da, 2015’te dile getirmiştim” dedi.

Olayda can kaybı veya yaralanma olmazken, hayvanları aşağı düşen Mahalle sakini Mehmet Eker ve diğer bölge sakinleri mağduriyet yaşıyor. Ekipler olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri aldı ve soruşturma başlatıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eyüpsultan’da İstinat Duvarının Çökmesi Sonucu 5 Bina Tahliye Edildi