Facebook Temsilci Atamayacak Erişime Kapanabilir

featured

Bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz,  Facebook yetkililerinin kendisiyle yaptığı görüşmede, platformun Türkiye’de bir temsilci atamayacaklarını belirttiklerini söyledi.

Siber Haklar Uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Facebook’un, yeni ‘Sosyal Medya Yasası’ kapsamında Türkiye’de temsilci atamama kararı aldığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Akdeniz sosyal medya hesabından

“Facebook, yeni Sosyal Medya Yasası kapsamında Türkiye’de temsilci atamama kararı aldı. Tıpış tıpış gelecekler diyenlere duyurulur.

Twitter ve Google’ın ne yapacağı merak edilirken Facebook’un aldığı kararın diğer sosyal medya devlerinin kararlarını da etkileyeceğini düşünüyorum.

“Bu arada bir kaç tweete cevap olarak belirttim. Bu duyurunun kaynağı Facebook’un kendisidir. Sivil toplum temislcilerine bugün itibarı ile Facebook bu kararını açıklıyor. Beni de aradılar. Dolayısıyla, bu “bir duyum” değil, bildirimdir”  paylaşımlarını yaptı.

1 Ekim’de yürürlüğe giren sosyal medya yasasıyla birlikte 1 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya ağlarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu gelmişti.

Facebook’un sahibi Mark Zuckberg aynı zamanda İnstgram ve Whatsapp’ın sahibi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Facebook Temsilci Atamayacak Erişime Kapanabilir