Fahrettin Koca Çin Aşısının Yan Etkilerini Açıkladı

featured

Önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’de yapılması planlanan Çin aşısıyla ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu aşının yan etkileri olacak mı?” sorusuna “Yan etki dediğiniz ateş ve halsizlik çok çok az. Neredeyse yok gibi” yanıtını verdi.

Koronavirüs salgınına karşı Çin tarafından üretilen ve Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş verdiği Sinovac aşısının önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’de yapılmaya başlanması planlanıyor.

Aşıyla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de yan etkileri. Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Bakan Koca, “Bu aşının yan etkileri olacak mı?” sorusuna “İnaktif aşıda böyle bir sorun yok. Yan etki dediğiniz ateş ve halsizlik çok çok az. Neredeyse yok gibi. Yan etkiler mRNA aşılarında sert oluyor. mRNA aşısı olan bazı deneklerimizde iki gün süren yüksek ateş oldu. Sinovac inaktif aşı ve böyle bir şey yapmıyor” yanıtını verdi.

Fatih Altaylı’nın “Peki bazı sağlık personeli aşıyı olmak istemezse ne yapacaksınız?” sorusuna da yanıt veren Bakan Koca, “Yapacak bir şey yok. Kimseye zorla aşı yapamayız ama tüm hocalarımız belki de canlı yayında bu aşıyı olacaklar. Siz de canlı yayında olmak istediğinizi söylemişsiniz, olursanız seviniriz. Çünkü bu aşıların güvenli olduğunu herkes görüp; bilmeli. Siyasetçileri değil, bilim insanlarını öne çıkarıp güvenliliği göstermek lazım” ifadelerini kullandı.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fahrettin Koca Çin Aşısının Yan Etkilerini Açıkladı