Fahrettin Koca’dan Umutlandıran Aşı Açıklaması

featured

Artan korona vakaları sonrası yeni tedbirler getirilse de tüm dünyanın gözü aşı çalışmalarında. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili olarak daha önceki umut vadeden açıklamalarına bir yenisini ekleyerek “16 ayrı aşı çalışması yapılmaktadır. Bu yıl bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Toplantıya katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla mücadeleye dair bilgilendirmeler yaptı.

“İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış durumdadır” diyen Koca, radikal tedbirlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İşte O Açıklama:

“Görünen o ki, hayatımızı bir süre daha sıkı bir disiplin altına almak zorundayız. Dünyaya paralel olarak ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlayarak insan denemelerine başlamıştır. Çin ve Almanya kaynaklı aşıların ülkemizde de faz çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl henüz bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim. Bize düşen, bu süreci güvenli bir şekilde atlatabilmektir.

İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış durumdadır. Bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur. Nitekim dün yapılan Kabine toplantısında Bilim Kurulumuzun önerileri doğrultusunda bir dizi kararlar alınmış oldu.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fahrettin Koca’dan Umutlandıran Aşı Açıklaması