Falçatalı Saldırganın Davası Sonuçlandı

featured

İstanbul Avcılar’da kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşı Rabia Kaçmaz’a cinsel saldırıda ve öldürme teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık Emre Çiçek’e “Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “Cinsel saldırı” ve “Cinsel amaçla hürriyeti kısıtlama” suçlarından 53 yıl hapis cezası verildi.

Kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını, işkence uyguladıktan sonra bir çuvala koyup Avcılar’daki göl kenarına bıraktığı gerekçesiyle yargılanan sanık Emre Çiçek, ”canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs etme”, ”cinsel saldırı” ve ”cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplam 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

AA’nın haberine göre, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Emre Çiçek, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya mağdur Rabia Kaçmaz ve ailesi de katıldı. Söz alan müşteki avukatları, sanığın yaptıklarından dolayı Rabia Kaçmaz’ın şans eseri bugün burada bulunduğunu ve suçun canavarca hisle tasarlanarak işlendiğini belirtti.

Sanık Emre Çiçek’in avukatı da müvekkili bakımından tasarlama unsurlarının oluşmadığını, mağduru göl kenarına götürdükten sonra da ağzını açtığını, bu şekilde etkin pişmanlık gösterdiğini savunarak, ”Canavarca hisle hareket ettiği de söylenemez. Müvekkilim canavarca hisle hareket etse kişinin etinin parçasını koparıp yemeye çalışırdı. Canavarca hisse bu örnek teşkil eder.” dedi.

Son savunması için söz verilen sanık Çiçek de Rabia Kaçmaz’a cinsel saldırıda bulunmadığını iddia ederek, ”Yaralamadan başka kastım yoktu. Öldürmek isteseydim, orada öldürürdüm. Fırsatım vardı. Allah korusun iyi ki ölümle sonuçlanmadı. O an hastaneye götürecektim, korkudan araziye bıraktım. Sadece telefona gelen bir mesajdan dolayı bunları yaşadık. Rabia’nın saçının teline zarar vermezdim. Pişmanlığımı kelimelerle ifade edemem. Keşke benim başıma gelseydi. Asıl mağdur olan benim. Yaralama olayı çok üzücü bir olay. Kötü karakterde bir insan değilim.” ifadelerini kullandı.

Karar Verildi

Bu ifadeler üzerine mağdur Kaçmaz, sanığa tepki gösterdi. Kaçmaz, fenalaşması üzerine avukatları tarafından salondan çıkarıldı.

Son sözü sorulan sanık Çiçek, ”Ben suç işleyecek karakterde bir insan değilim.” dedi. Mahkeme heyeti sanık Emre Çiçek’e, ”canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs etme” suçundan 20 yıl hapis cezası verdi. Eylemin kamu vicdanını yaralayan şekilde gerçekleşme biçimi ve sanığın kişilik özelliklerini dikkate alan mahkeme, bu suçtan indirim uygulamadı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Falçatalı Saldırganın Davası Sonuçlandı