Fatih Altaylı: Avukatım Hüngür Hüngür Ağladı

Fatih Altaylı: Avukatım Hüngür Hüngür Ağladı

Son günlerde gazetecilik kariyerini sosyal medya üzerinden sürdüren Fatih Altaylı yazdığı yazılar ve yaptığı paylaşımlar sebebiyle iktidar yanlısı kimi organların ve isimlerin hedefinde. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Altaylı hakkında YouTube platformu üzerinde yayınladığı programındaki sözleri nedeniyle “suçu ve suçluyu övme” ile “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarından soruşturma başlatıldı.

Altaylı, konuyla ilgili yayınladığı yazısında şu ifadelere yer verdi:,

Biliyorsunuz dün bir soruşturma kapsamında ifade verdim. Ve hayatımda ilk kez basın suçundan ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildim. Normal prosedür ifade alınır, sonra savcı dava açmaya gerek görürse dava açılır ve yargılama başlar. Cumhurbaşkanları ile, başbakanlar ile, Yüksek Yargı mensupları ile davalarım oldu hepsinde böyle oldu. Böyle bir şey ilk kez oluyor. Şaşırdım mı! Hayır. Anayasa Mahkemesi’nin takılmadığı bir dönemde, benim başıma gelen ülkenin bugünkü halinde “önemsiz bir detay”.

Çıkarıldığım mahkemeden tek bir talebim oldu. Senede bir iki kere yurt dışında yüksek lisans eğitimi yapan kızımı görmeye gidiyordum. Bu ülkeye ihanet edip kaçan şerefsizlerden olmadığım için de kaçacak halim yoktu. Bu talebim kabul görmedi elbette. Doğrusunu isterseniz kararı açıklayan kişiye hiçbir kırgınlığım yok. Bu kararı o almasaydı, alacak birini bulurlardı.

Beni asıl üzense 40 yıldır avukatlığımı yapan, İngiliz kayyumlarla, bakanların, başbakanların davalarıyla uğraşan, Adnan Hoca davasında mağdurların avukatlığını yıllarca sürdüren Rezzan Aydınoğlu’nun bu karar üzerine hüngür hüngür ağlaması oldu. Gözyaşlarının nedeni karar değil, hukukun düşürüldüğü durumdu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatih Altaylı: Avukatım Hüngür Hüngür Ağladı