Fatih Erbakan: Adnan Oktar’ı Bir Kez ziyarete Gittik

Fatih Erbakan: Adnan Oktar'ı Bir Kez ziyarete Gittik

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, yerel politika ve partisinin stratejileri hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Erbakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri destek karşılığında, Anadolu ve Avrupa yakalarında birer ilçe talep ettiklerini belirtti. “Bizim söylediğimiz İstanbul Büyükşehir belediyesinde biz destek oluyorsak biz de bir tane Anadolu Yakasında bir tane Avrupa yakasında ilçe isteriz dedik,” diyerek taleplerini açıkça ifade etti.

Gazeteci Gürkan Hacır’ın, bu ilçelerin Arnavutköy ve Sultanbeyli olup olmadığı yönündeki sorusuna ise Erbakan, ilçe isimlerinin kendileri için önemli olmadığını ve bu konuda henüz bir netlik olmadığını vurguladı. “İsmi çok önemli değil dedik biz ama onlar da zaten ‘Peki verelim nereyi istiyorsunuz?’ demedikleri için ilçe isimleri çok konuşamadık” şeklinde konuştu.

Erbakan, yaklaşan seçimlerle ilgili olarak da, Yeniden Refah Partisi’nin bu seçimi bir beka seçimi olarak görmediğini belirtti. Ona göre, bir belediye başkanının icraatları nedeniyle ülkenin geleceğini tehlikede görmek mantıklı değil. “Biz Yeniden Refah Partisi olarak, bu seçimi bir beka seçimi olarak görmüyoruz. Kararımızda etkili olan sebeplerden bir tanesi bu. Bir belediye başkanının icraatları dolayısıyla ‘ülke elden gidiyor’ söylemini ortaya koymak mantıklı bir durum değil” dedi.

Partisinin yerel seçimlerde iddialı olduğu bölgeler hakkında da bilgi veren Erbakan, Şanlıurfa, Elâzığ, Bursa, Samsun (burada sanatçı Davut Güloğlu’nun aday olduğunu belirtti), Düzce, Eskişehir, Bingöl ve Kütahya’nın ön plana çıkan yerler olduğunu ifade etti. Genel seçimlerde alınan oy oranını da paylaşan Erbakan, “Genel seçimlerde oyumuz 6-7” dedi.

Ayrıca Erbakan, Adnan Oktar’la ilişkisi hakkındaki soruya da yanıt verdi: “Özellikle 1994 seçimleri öncesinde Adnan Oktar grubunun içindeki bazı kimseler Refah Partisine katıldılar ondan sonra bunların yazmış oldukları kitaplar getirip Rahmetli Erbakan Hocaya sundular. Erbakan Hoca da ‘Bunlar muazzam bunları eğitimlerde gençlere okutalım’ dedi. Bizi herhalde yaşımız genç olduğu için yakıştırıyorlar herhalde. Bir kere ziyaretine gittik.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatih Erbakan: Adnan Oktar’ı Bir Kez ziyarete Gittik