Fatih Erbakan Kimdir?

featured

Sosyal medyada ismi bugün ön plana çıkan Fatih Erbakan kimdir? Necmettin Erbakan’ın oğlu olan Fatih Erbakan, Saadet Partisi yönetimiyle yaşadığı sorun nedeniyle partiden ayrılmıştı. Erbakan Vakfı’nın öncülüğünde Yeniden Refah Partisi adıyla tekrar siyaset gündemine gelen Erbakan hakkında merak edilenler.

Erbakan, bu akşam, saat 21.00’da akit tvye konuk olacak. Partililerin yoğun twitleri sonrasında şuanda twitterda Türkiye gündemindeki yerini aldı.

Fatih Erbakan Kimdir?

Fatih Erbakan, 1 Ocak 1979 tarihinde Ankara’da doğdu. Tam adı Muhammed Ali Fatih Erbakan’dır, annesi Nermin Erbakan, babası başbakanlık da yapmış olan Necmettin Erbakan. İlkokulu Ankara‘da okuduktan sonra ortaokulu Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda okudu. Lise eğitimini ise Ankara Ayrancı Lisesi’nde okuyarak mezun oldu.

Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği fakültesinden Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra yüksek lisans için İngiltere‘ye gitti. Londra‘da Royal Holloway Koleji’nde işletme alanında yönetim ve organizasyon doktorasına başladı ancak annesi Nermin Erbakan vefat edince Türkiye’ye döndü. Sonra da yüksek lisans eğitimini Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yaptı. Devamında yine aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktorasını yaptı. 2012 yılında 30 bin liralık bedelini peşin yatırarak bedelli askerlik yapmış oldu.

Fatih Erbakan, 2012 yılında Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi oldu ve aynı zamanda Genel başkan başdanışmanı olarak Saadet Partisi’nde görev yaptı. Erbakan ailesi ile Saadet Partisi yönetimi arasındaki sorunlar sonrası partiden istifa etti. Kurucusu ve genel başkanı olduğu Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nın da desteğiyle 23 Kasım 2018’de Yeniden Refah Partisi‘ni kurarak, genel başkanlığa seçildi. Halen bu partide siyaset yapmaktadır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatih Erbakan Kimdir?