• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Fatih Erbakan’dan seçim çağrısı

featured

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan seçim çağrısı yaparak, “Bütün bu gerçekler karşısında iktidarın yapması gereken, milleti daha fazla oyalamadan, daha fazla perişan etmeden, bir an evvel seçim sandığını milletin önüne getirmektir” dedi.

Erbakan sosyal medya hesabından “TÜİK’in açıkladığı aralık ayı enflasyon verilerine göre, tüketici enflasyonu ‘yüzde 36,08’ ile son 19 yılın zirvesine yükseldi. Aylık enflasyon ise ‘yüzde 13,58’ ile rekor kırdı” bilgisini paylaştı.

“Bağımsız araştırmacıların hesapladığı enflasyon oranı ise aylık ‘yüzde 19,35’, yıllık ise ‘yüzde 82,81’ olarak açıklandı” diyen Erbakan, “Yıllık enflasyon büyük bir hızla üç haneli rakamlara doğru gidiyor” dedi.

Bu veriler dikkate alındığında asgari ücrete yapılan zammın daha şimdiden yok olduğunun görüldüğünü kaydeden Erbakan, “Yüzde 50’lik asgari ücret artışından hemen sonra başlayan zam yağmuru ve ‘aylık neredeyse yüzde 20’,’yıllık yüzde 83’lük enflasyon’ maaşları daha çalışanın eline geçmeden pula çevirdi” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan sözlerini şu cümlelerle bitirdi; ”2022 yılı için memur ve emekli maaşlarına yapılan yıllık zam ise neredeyse aylık enflasyon oranı kadar ve dolayısıyla yok hükmünde. 4 kişilik aile için açlık sınırının 5 bin liraya, yoksulluk sınırının 15 bin liraya dayandığı ülkemizde; en düşük memur maaşı “5 bin 665 liraya”, en düşük memur emeklisi aylığı “4 bin 37 liraya” çıktı. İşçi, esnaf, çiftçi emeklisinin aylığı da 2500 liraya çıktı. Bu şartlar altında “Allah memurumuza, emeklimize yardım etsin” demek heralde en doğrusudur. Bütün bu gerçekler karşısında iktidarın yapması gereken, milleti daha fazla oyalamadan, daha fazla perişan etmeden, bir an evvel seçim sandığını milletin önüne getirmektir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatih Erbakan’dan seçim çağrısı