• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Fatih Portakal Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor!

featured

FOX TV Ana Haber sunucusu ve gazeteci Fatih Portakal, kişisel verilerinin çalınıp sızdırılmasıyla ilgili instagram hesabından yeni bir paylaşım yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

FOX TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal kişisel verilerinin neden bazı gazetelere sızdırıldığını Bakan Murat Kurum’a sormuştu. Ancak cevap alamamıştı. Portakal daha sonra kişisel verilerinin sızdırılması ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Yeni Asır Gazetesi hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu.

İnstagram hesabından yeni bir paylaşım yapan Portakal, ”şimdi sırada Kişisel Verileri Koruma Kurumu var. Sonuna kadar gideceğim. Olmuyorsa Anayasa Mahkemesi o da olmazsa AİHM kadar gideceğim” dedi.

İşte Portakal’ın o paylaşımı:

Doğrulanmış

Ülkede hak arayamamanın hali: Eğer yönetenleri eleştiriyorsan hakkını arayamazsın. Onlar öyle zannetmeye devam edebilirler: sadece Çevre ve şehircilik bakanlığında olması gereken arazimin önce çalınıp sonra sızdırılan fotolarıyla ilgili bakanlık hukuk hizmetlerinden gelen cevap özeti:

“Kisisel verilerimin çalınıp sızdırılmasıyla ilgili bilgilendirme yazısı nihayet hukuk hizmetleri müdürü tarafından avukatıma gönderildi. e devlet de yanıt hala yok. Her neyse 2 sayfalik cevapta özetle şu deniyor:

1- Yer eşi üstüne basvuruyu o yapmalıydı?

Biz karı kocayız medeni kanuna göre malımız ortak bunu bilmiyorlar her halde! Mernis’e göre kayıtlı adresim burası. Onu bile araştırmamışlar.

2-Hukuk müdürü Ahmet Küçükler bakanlık arşivindeki fotolar için hiçbir yayın organı ya da kişilere servis yapılmadığinı iddia ediyor!

İyi de, ben vermediğime göre birileri yandaş medyaya verdi! Kim verdi!?

3-Basvuru kişisel verileri koruma kapsamında değerlenemezmiş!

Yine soruyorum: Sadece devlette olması gereken fotolar nasıl çalındı? Yandaş gazete çalışanlarına servisi kim yaptı!? İçinizde bir şebeke var farkındasınız değil mi?

4- bakanlık iddialarımızı doğrular bulgulara ulaşamamış.

Ulaşmak istemezseniz zaten ulaşamazsınız. Olay bu kadar basit.

Gözümün içine baka baka yalan söylüyorlar. Aklımla dalga geçmenin ötesinde saf yerine koyuyorlar.

2 sayfalık cevap yazısında ancak kendilerini komik duruma düşrüyorlar!
“İnsan haklarına saygılı hukuk devleti”ymiş! Birey olarak hakkımı savunamamak ve alamamaktan sıkıldım artık.

Simdi sırada Kişisel Verileri Koruma Kurumu var. Sonuna kadar gideceğim. Olmuyorsa #AnayasaMahkemesi o da olmazsa #AİHM…”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatih Portakal Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor!