Faturalarda açma-kapama ücreti kalkıyor

featured

Faturalarda açma-kapama ücreti kalkıyor. Elektrik, doğalgaz, telefon ve internet faturaları ödenmeyip, verilen hizmet kesildiğinde, yeniden açmak için vatandaşlar ücret ödemek zorunda kalıyordu. Vatandaş açma-kapama bedeli olarak doğalgazda 36 TL, GSM operatörleri için 30-50 TL, elektrikte ise alçak gerilim hattı bulunan haneler 37 TL, orta gerilim hattı bulunan haneler ise 189 TL ödüyordu. Yetkililer, bu ücretlerin ödenmemesi için çalışma yapıldığı bilgisini paylaştı.

Tüketiciyi koruma yasa teklifi görüşmeleri, vatandaşı ilgilendiren farklı alanlarda düzenleme hazırlığı yapıldığını ortaya çıkardı. Özelikle Elektrik, doğalgaz, Telefon, internet hizmetlerinde Açma-Kapama bedellerinin alınmaması için çalışma yapılıyor. Muhalefet partileri bunun hayata geçirilmesi için önerge verdi, ilgili bakanlıklar ise uygulamaya son verileceğini duyurdu.

TBMM Sanayi Komisyonu’nda Tüketiciyi Koruma Yasası’nda değişiklik yapan teklifin görüşmeleri sırasında, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, önergelerle kapsamın daha da genişletilmesini isteyerek, yeni taleplerde bulundu.

CHP milletvekilleri, kullanılmayan telefon hatlarının 7 yıl bekledikten sonra iptal edilmesi yerine, bu sürenin kısaltılması gerektiğini dile getirdi. Bu sürenin uzun olmasının kaçak kullanım veya klonlama gibi sorunları beraberinde getirdiği ifade edildi. Komisyona, bu sürenin kısaltılmasıyla ilgili çalışma yapıldığı bilgisi verildi. Ulaştırma Bakanlığı’nın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile çalıştığı, bu sürenin kısaltılacağı dile getirilirken, AK Parti Milletvekili İsmail Bilen, “O çalışma sürüyor. Yenilenmiş ürün bilgisi sistemi kuruluyor. Çalıntı veya klonlama sorununun çözümü sağlanacak. 7 yıllık süre de 2 veya 3 yıla düşürülecek” bilgisini paylaştı.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Faturalarda açma-kapama ücreti kalkıyor