”Faturalardaki KDV de kış boyunca kaldırılsın” teklifi

featured

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik faturalarındaki TRT payı ve enerji fonu kesintilerine son verilmesini değerlendirdi.

Akın, AK Parti iktidarının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği ‘Kara Kış Fonu’na ilişkin önerilerini kopyaladığını iddia etti. Akın, “Kılıçdaroğlu’nun enerji sektörü paydaşlarıyla 27 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirdiği toplantının ardından açıkladığı dört maddelik çözüm önerileri arasında, vatandaşlarımızın fatura yükünün azaltılması için TRT payının kaldırılması ve başta KDV olmak üzere vergi yükünün azaltılması da yer almıştı” dedi.

“100 liralık bir fatura son bir yılda yapılan zamlarla 130 liraya çıkarken TRT payının ve enerji fonunun kaldırılmasının faturaya etkisi ise 3 lira bile olmayacaktır. İktidar, son bir yılda gerçekleştirdiği yüzde 28,9’u bulan zamların yükünün elektrik faturasından düşürülmesini istiyorsa Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun önerisini kısmen hayata geçirmek yerine, eksiksiz hayata geçirilmelidir. İktidar, elektrik faturasındaki TRT payı ve enerji fonunu kaldırmanın yanı sıra faturalarda yüzde 18 oranındaki KDV’yi de hiç olmazsa kış ayları boyunca kaldırmalıdır.” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
”Faturalardaki KDV de kış boyunca kaldırılsın” teklifi