Ferhat Göçer’den Nuri Bilge Ceylan’ın Filmine Telif Davası

Ferhat Göçer'den Nuri Bilge Ceylan'ın Filmine Telif Davası

Nuri Bilge Ceylan’ın uluslararası alanda övgü toplayan filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’, yeni bir tartışmanın odağında. Ferhat Göçer’in hit şarkısı ‘Son Aşkım’ın filmde izinsiz kullanıldığı iddia ediliyor. Göçer, hukuki yollara başvurmayı düşündüğünü sosyal medya üzerinden duyurdu.

Ünlü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde ödül kazanan “Kuru Otlar Üstüne” filminde, Ferhat Göçer’in “Son Aşkım” şarkısının izinsiz kullanıldığı belirlendi. Şarkıcı ve Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkanı Göçer, sosyal medyada durumu dile getirdi.

Göçer, bir paylaşımında, “Bi telefon açsa seve seve verirdim zaten” ifadelerini kullanarak duruma tepkisini gösterdi. Daha sonra kararını değiştiren sanatçı, hukuki yollara başvurmayı düşündüğünü açıkladı. Göçer, “Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa… Açalım davayı… Kazandığım paranın hepsini burdan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber… Sordum avukatlara… En az 10.000 dolar alırsın dediler…” şeklinde bir mesaj yayınladı.

Bu gelişme, Ceylan’ın 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran “Kuru Otlar Üstüne” filmini tekrar gündeme getirdi. Film, geçtiğimiz yıl en çok konuşulan yapımlardan biri olmuş ve Ceylan imzalı filmler arasında en yüksek ilk gün gişe açılışını gerçekleştirmişti. Bu olayın yasal ve sektörel sonuçları merakla bekleniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ferhat Göçer’den Nuri Bilge Ceylan’ın Filmine Telif Davası