Fetih 1453 filmi nerede çekildi? Fetih 1453 filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Fetih 1453 filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. tarihinde vizyona giren Array türünde olan Fetih 1453 nerede çekildi, Fetih 1453 filmi oyuncuları kimler, Fetih 1453 nerede çekilmiştir, Fetih 1453 filmi konusu ne? İşte Fetih 1453 hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Fetih 1453 filmi oyuncuları

Faruk Aksoy yönetmenliğinde çekilen Fetih 1453 filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ…

Fetih 1453 konusu

Fetih 1453 konusu Babası II. Murat’ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet’in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu’nun son toprağı olan Konstantinapolis’i Osmanlı Devleti’ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir… Osmanlı Devleti’ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet’in 1451 yılında henüz İstanbul’u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında. 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan’a Prof.Dr. Feridun Emecen, Doç.Dr. Hülya Tezcan, Doç.Dr. Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli’den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.Yapım süreci 2009 eylülünde başlayan ve 2012’nin Ocak ayında tamamlanan film Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de gösterime girdi.

Fetih 1453 filmi nerede çekildi?
Fetih 1453 filmi için sözlükte neler dediler?
Fetih 1453 hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
onceleri belgesel formatindaydi, ne ara bu sekle burundu anlayamadim acikcasi. en son olarak at falan ariyorlardi, seneler gecmesine ragmen bir turlu cekimlere baslanamamisti. bi ara baslanmis demek ki…

faruk aksoy’un projesi olmasi hasebiyle cok buyuk beklenti icine girmemek gerektigini biliyordum da bu kadar absurd grafik calismalari olacagini zannetmiyordum. total war serisi ile age of empires giris videolarini izlemis olanlar fark etmistir ki bu ulkede adam gibi animasyon calisan yok. varsa da filmlerimizde goremiyoruz. yazik.

edit: web sitesi de suymus; http://www.1453fetih.com/

güzel bir çaba. türk animasyon dünyası için en azından birileri, iyi ya da kötü, bir yerlerde sadece döt büyütmüyor, çabalıyor, kastırıyor diye düşünüyorum.

ancak fragmanlardan izlediğim kadarı ile, sanki işin tarihsel-kurgusal alt yapısı ile ilgili pek de doğru görünmeyen bir şeyler var.

saldırılan surlar, topların yerleşimi gibi konulara şimdilik girmeyelim. biraz daha fazla sahne ve bilgiye ihtiyaç var.

ancak fragmanların en görkemli kısımlarını oluşturan mancınıklı (trebuchet) kısımlar bir hayli ön planda. son istanbul kuşatmasında mancınık (trebuchet) bu kadar yoğun şekilde kullanılmış mıydı? veya bu kadar vurgulanıyor olmaları (eğer filmin tamamında da böyle ise) ne derece doğru…

askeri tarihe yön veren şahi toplarını veya herhangi bir kaynaktan görebileceğiniz ejder ağızlı o meşhur dizaynlarını görememiş olmamız bir pazarlama stratejisi mi?

son istanbul kuşatmasının bir barut ve çelik zaferi olduğuna dair yazılan çizilen onca şey de mi resmi tarih ezberi?

bu da fetih açılımı mı lan mna koyim..

Fetih 1453 filmi nerede çekildi

tarihinde vizyona giren Fetih 1453 filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fetih 1453 filmi nerede çekildi? Fetih 1453 filminin oyuncuları ve konusu.