” FETÖ ve Arkasındaki Güçler Türkiye’nin Karadeniz Sınırlarını Tartışmaya Açmak İstiyorlar”

featured

Emekli Tümamiral, Doç. Dr. Cihat Yaycı, Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Cihat Yaycı, Mavi Vatan‘ın Türkiye için önemini haritalar üzerinden anlatırken, ” Dünya’nın en huzurlu denizi” dediği Karadeniz için ise ” ” FETÖ ve arkasındaki güçler Türkiye’nin Karadeniz Sınırlarını tartışmaya açmak istiyorlar” ifadesini kullandı.

Emekli Tümamiral, Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın katıldığı programda Türkiye’nin Karadeniz sınırı için şu ifadeleri kullandı;

” Karadeniz’de 1701 km sahilimiz var. Karadeniz’de en uzun kıyıya sahip olan ülke Türkiye’dir. Karadeniz’de diğer devletler arasında gayet hukuki ve hakça bir paylaşım yapılmış, herkes kabul etmiş hiç bir sorun yok. Biz burada o kadar netiz ki, o kadar rahatız ki denizlerimizden istediğimiz yerden hertürlü kaynağı çıkartabiliriz ve kullanabiliriz. ”

”Karadeniz’deki Politika Şudur : Bölgesel Sahiplik İlkesi”

Sözlerine devam eden Cihat Yaycı şunları söyledi; Fakat ben şunu gözlemliyorum. Bu FETÖ ve arkasındakiler bu bölge’de bu sınırları tartışmaya açmak istiyorlar ve şöyle diyorlar ” Aslında Türkiye bu sınırlara itiraz etmeli daha fazla deniz alanı almalı ” Zamanında barış içersinde çözülmüş bir mesele de, hiç bir sorun olmayan yerde sorun çıkarma gayreti var. Bunlara karşı çok uyanık olmalıyız. Türkiye’nin Karadeniz’deki politikası şudur ; Bölgesel sahiplik ilkesi. Sadece deniz ortamında Karadeniz Dünya’nın huzurlu denizidir. ”

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
” FETÖ ve Arkasındaki Güçler Türkiye’nin Karadeniz Sınırlarını Tartışmaya Açmak İstiyorlar”