FETÖ’cü Psikiyatrist Çocuklara Uyuşturucu Verip Ailelerini Suçladı

FETÖ’cü Psikiyatrist Çocuklara Uyuşturucu Verip Ailelerini Suçladı

İstanbul’da yaşanan akıl almaz bir olayda, FETÖ üyesi olduğu iddia edilen bir çocuk psikiyatristi, çocuk hastalarına uyuşturucu ilaçlar vererek ailelerini tecavüzle suçlattığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, Bakırköy’deki özel kliniğinde onlarca çocuğa disosiyatif bozukluk (çoklu kişilik bozukluğu) teşhisi koydu ve onları aile bireylerinin tecavüzüne maruz kaldıklarına inandırdı. Bazı çocukları ise annelerini ve babalarını zehirleyip öldürmeye ikna etmeye çalıştı.

Olay, gazeteci Timur Soykan’ın BirGün’deki özel haberi ile gündeme geldi. Habere göre, Zoroğlu’nun kliniğine getirilen çocuklara sadece hastane ortamında anestezi sırasında verilen ketamin isimli ilacı hayvanlarda kullanılan oranda verdi. Bu ilaç, halüsinasyonlara ve bilinç kaybına neden oluyor. Zoroğlu, ilacın etkisi altındaki çocuklara hipnoz uygulayarak onları manipüle etti ve ailelerine karşı nefret duymalarını sağladı.

Savcılık Şüpheli Artıştan Kuşkulandı

Zoroğlu’nun bu kirli oyunu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan birden fazla “aile içi cinsel istismar” hakkındaki suç duyurularının ardından ortaya çıktı. Savcılık, iddiaların bunca artmış olmasını şaşırtıcı buldu ve konuyu araştırmaya başladı. Yapılan incelemede, şikayetçi olan çocuklara ilişkin raporlarda aynı psikoloğun imzasının bulunduğu belirlendi. Söz konusu mağdur çocuklardan bazılarının bir süre sonra anlattıklarından vazgeçtikleri anlaşıldı. Ancak ailelerin çocuklarını psikoloğa götürdükten sonra ruh hallerinde değişiklik olduğunu belirtmeleri savcılıkça kuşkulu bulundu.

Polis Klinikte Arama Yaptı

Savcılık talimatıyla harekete geçen polis, psikiyatri kliniği hakkında derinlemesine inceleme başlattı. Kliniğin sahibinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden KHK ile ihraç edilen Zoroğlu olduğu ortaya çıktı. Zoroğlu, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ni bitirdi ve aynı fakültede çocuk ve ergenlerde disosiyatif bozukluklar, çocukluk dönemi travmaları, çocuk istismarı alanında uzmanlaştı. 1999-2006 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalı’nı kurdu, başkanlığını yaptı. 2011-2016 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. 2010-2016 yılları arasında Adli Tıp Kurumu’nda görev yaptı. 6. İhtisas Kurulu üyesiydi ve çocuk cinsel tacizlerine bakan tek uzmandı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra FETÖ’nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına yönelik operasyonda tutuklandı. Sosyal medyada Fetullah Gülen’i öven paylaşımları vardı. 1 yıl tutuklu kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul Bakırköy’de çocuk psikiyatri kliniği açtı.

Polis, Zoroğlu’nun kliniğinde yaptığı aramada çok sayıda ilaç, reçete, rapor ve kayıt ele geçirdi. Zoroğlu ve yardımcısı olan psikologlar Ahmet A. ve Zeynep A. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı. Zoroğlu’nun kliniğine gelen çocukların aileleri de ifadeye çağrıldı. Aileler, çocuklarının psikolojik sorunları nedeniyle Zoroğlu’na başvurduklarını, ancak kendilerine verilen raporlara inanmadıklarını söylediler. Bazı aileler, çocuklarının Zoroğlu’nun verdiği ilaçlardan sonra kendilerine saldırdıklarını veya intihar girişiminde bulunduklarını anlattılar.

Şüpheliler Tutuklandı

Zoroğlu ve yardımcıları, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, şüphelilerin “nitelikli cinsel istismar”, “uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak”, “tehdit”, “şantaj” ve “FETÖ üyeliği” suçlarından tutuklanmalarını talep etti. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, talebi kabul ederek şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖ’cü Psikiyatrist Çocuklara Uyuşturucu Verip Ailelerini Suçladı