FETÖ’cülerle umreye giden, HDP’ye oy isteyen Fidel Okan Memleket Partisi’nden Milletvekili adayı oldu

featured

FETÖ’cülerle umreye giden, HDP’ye oy isteyen Fidel Okan Memleket Partisi’nden Milletvekili adayı oldu. Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili seçimlerine 30 gün kaldı.

Partilerin milletvekili adaylarının geçmiş ve günümüzde yaptıkları tutarsızlıklar dikkatlerden kaçmıyor. O isimlerden biride Fidel Okan.

Fidel Okan, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin partisi Memleket Partisi‘den Manisa 1.sıra  Milletvekili adayı oldu. Röpotajlık’tan gazeteci Ercan Küçük’ün haberine göre; Fidel Okan’ın FETÖ’cülerle umreye gittiği ve HDP’ye oy istediği iddia edildi.

Memleket Partisi’nde ihracı istenen ve daha sonra istifa eden Tolgahan Erdoğan Twitterda, Okan’ın FETÖ ile ilişkili olduğunu da vurguladı. Erdoğan, yaptığı paylaşımda Okan’ın bir paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı: “Herkese FETÖ’cü diyen adama da bak hele . Memleket Partisi Manisa Milletvekili Adayı Fidel Okan kendi attığı tweetleri ne de çabuk unutmuş. Ama hatırlatırız.”

Okan hakkında geçmişte çıkan haberlerde FETÖ imamları İsa İmanlı, Hakan Kılınç ve Muharrem Aşıcı başta olmak üzere FETÖ yöneticileri ile umre seyahatine gittiği, birlikte fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaştığı yazılmıştı. Okan, Sabah Gazetesi’nin o dönemli haberine verdiği cevapta, Sabah’ın FETÖ’cü diye iddia ettiği isimlerle birlikte sohbete katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun fotoğraflarını paylaştı.

Okan, 2018’de HDP’ye de oy istemiş. Okan, 1 Haziran 2018’de attığı tweette “Ailenizden bir kişinin mutlaka HDP’ye oy vermesini sağlayın. HDP’nin barajı geçmemesi durumunda Millet İttifakı’na verdiğiniz oylar seçilenlerin vekil maaşı alması dışında bir işe yaramaz. Bu gerçeği bilin, adımınızı ona göre atın” yazmış.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖ’cülerle umreye giden, HDP’ye oy isteyen Fidel Okan Memleket Partisi’nden Milletvekili adayı oldu