• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

FETÖ’de isyan bayrağı çekildi! Gülen ve ekibi görevden çekilsin çağrısı

featured

ETÖ’ye ait Today’s Zaman’da Genel Yayın Yönetmenliği yapan Sevgi Akarçeşme, FETÖ’nün Ergenekon ve Odatv gibi kumpas davalarında sahte delil yerleştirme suçlarını işlediğini itiraf etti.

Akarçeşme “Cemaatin sahte delil yerleştirdiğini öğrendiğimde, hayal kırıklığına uğradım” diyerek binlerce masum insanın hayatları ile nasıl oynandığını gözler önüne serdi.

Bu sözler cemaat içerisinde de yeni bir tartışma başlattı.

Zaman Gazetesi Washington eski Temsilcisi Ali H. Aslan da Akarçeşme’ye destek vererek, “Cemaat’e içinden ve dışından şeffafiyet çağrıları ayyuka çıktı. Cemaat oligarşisi bu kez de mağdurları koruma bahanesiyle topu taca atıyor. Oysa en çok mağdur üreten, şeffafiyet yoksunluğu. Şaibeli azınlık masum çoğunluğun içinde kamuflaj yaparak onları da canavarın ağzına itiyor” diye yazdı.

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in çekilmesi gerektiğini yazan Aslan Twitter hesabından yaptığı açıklamanın devamında ise şunları söyledi:

“Şeffaflaşmanın olmazsa olmaz şartlarından biri, ister iyi ister kötü niyetle kurulmuş olsun, tüm şaibeli veya gayrı-ı resmi yapıların ilga edilmesi; herhangi bir suça ya da usulsüzlüğe bulaşmış yetkililerin tercihen Türkiye’den ve Cemaat’ten özür dileyerek sahneyi terk etmesidir.

Stratejik muğlaklığın zirve yaptığı, şeffafiyete en muhtaç konuların başında ise, ‘Hizmet Hareketi’nde Fethullah Gülen’in konumu geliyor. Gülen mahrem yapılar dahil her şeyi kontrol eden bir ‘micro manager’ midir, yoksa pratiklere genel hatlarıyla vakıf bir ‘macro manager’ midir?

“GÜLEN VE EKİBİ ÇEKİLSİN”

Hatasıyla sevabıyla Cemaat’te Gülen’in rolü ve konumu özgürce tartışılmadığı, inandırıcı şekilde şeffaflığa kavuşturulmadığı sürece, hiçbir köklü yapısal reformu gerçekleştirmek mümkün değildir. Zira hareketin çoğu önderi öteden beri kendine Gülen’i model almaktadır.

Gülen’in hem kendi, hem ülkesi hem de onu rol modeli gören camiası için şu an yapabileceği en hayırlı işlerden biri, hareketteki konumunu dürüstçe açıklamak, iyi ve kötü tercihlerinin açıktan muhasebesini yapmak ve Cemaat’in başına gelenlerde temel sorumluluğu üzerine almaktır.

Gülen ve yakın yönetici ekibi, tüm idari konumlardan çekilerek de, şahıslarına ve kurdukları sisteme bağlılıkları nedeniyle zulme maruz bırakılan yüz binleri belki rahatlatabilirler. Adem-i merkeziyetçi reformun önünü açabilirler. Sonuçta istifa da etkili bir şeffaflaşma aracıdır.”

“EVET TAM ZAMANI”

Öte yandan Firari FETÖ’cü Ahmet Dönmez de aynı konuyla ilgili Twitter’dan “Buradaki derin hayal kırıklığına aşinayım. Sevgi Akarçeşme ve yüz binlerce insana kimse bu hayal kırıklığını yaşatmamalıydı. Bu bir yüzleşme çağrısı… Katılıyorum. Destekliyorum. Evet, tam zamanı. Geç bile kalındı” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖ’de isyan bayrağı çekildi! Gülen ve ekibi görevden çekilsin çağrısı