FETÖ’nün Emniyetteki Gizli Yapılanması Deşifre Oldu, 3 Bin Kripto FETÖ’cü Tespit Edildi

FETÖ’nün Emniyetteki Gizli Yapılanması Deşifre Oldu, 3 Bin Kripto FETÖ’cü Tespit Edildi

FETÖ’nün Emniyet Mahrem Yapılanmasında yıllardır saklanan 3 bin kripto FETÖ’cü, MİT’in büyük başarısıyla ortaya çıkarıldı. MİT, 2017 yılında ele geçirdiği ve AES 256 bit ile şifrelenmiş olan hard diskteki verileri, süper hızlı işlemcilere sahip dev bilgisayarlarla 6 yılda deşifre etti. Hard diskte, FETÖ’nün 16 yıllık emniyet mahrem yapılanmasına ilişkin bilgiler bulundu. Bu bilgiler, KOM Başkanlığı’na teslim edildi.

KOM Başkanlığı, hard diskteki 57 bin belgeyi detaylı bir şekilde inceledi. Bu inceleme sonucunda, bugüne kadar FETÖ’den hiçbir işlem görmemiş ve kripto olarak faaliyetlerine devam eden yaklaşık 3 bin emniyet personelinin kimlikleri tespit edildi. Bu kişilerin önümüzdeki günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na fezleke ile bildirilmesi bekleniyor.

Hard diskteki verilerde ayrıca, FETÖ’nün emniyetteki kadın emniyet müdürleri, amirleri ve polis memurlarından sorumlu olan 3 bin 400 mahrem abla da ortaya çıktı. Mahrem ablaların, polis memurlarını mesleğe başladıkları günden itibaren izledikleri ve eşlerinden de sorumlu oldukları belirlendi. Mahrem ablaların hangi polis memurları veya müdürlerine ve eşlerinden sorumlu olduğuna ilişkin bilgiler de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlerine gizli yazıyla gönderildi.

MİT’in kırdığı şifreli hard disk, FETÖ’nün emniyetteki mahrem yapılanmasının tüm detaylarını ortaya koydu. Hard diskte, FETÖ’nün 7 Şubat, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Darbe girişimi gibi birçok kirli kumpasında görev almış 4 bin 672 mahrem sorumlunun da kimlikleri bulundu. Bu kişilerden bazıları hakkında daha önce FETÖ ile iltisaklı veya Bylock benzeri soruşturmalar kapsamında işlem yapılmıştı.

MİT’in büyük başarısıyla deşifre edilen hard disk, FETÖ’nün emniyetteki karanlık yüzünü aydınlattı. Emniyetteki FETÖ’cülerin tamamının tespit edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖ’nün Emniyetteki Gizli Yapılanması Deşifre Oldu, 3 Bin Kripto FETÖ’cü Tespit Edildi