FETÖ’nün Firari Hakimi 7 Yıl Sonra Yakayı Ele Verdi

FETÖ’nün Firari Hakimi 7 Yıl Sonra Yakayı Ele Verdi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla aranan eski Yargıtay tetkik hakimi Necmeddin Özmen, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonuyla Etimesgut’ta kıskıvrak yakalandı. Özmen’in, örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandığı ve 7 yıldır kaçak yaşadığı ortaya çıktı. Özmen’in üzerinden sahte kimlikler ve yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde döviz ve altın çıktı. Özmen’in, gözaltına alınmadan kısa bir süre önce yurt dışına kaçma planları yaptığı belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ’nün firari hakimlerine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, eski Yargıtay tetkik hakimi Necmeddin Özmen’in izini buldu. Özel bir ekip tarafından takibe alınan Özmen, Etimesgut ilçesinde bir evde saklandığı sırada düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Özmen’in evinde yapılan aramada, başka kişilere ait sahte kimlikler, avro, dolar, İsveç frangı ve altınlar ele geçirildi. Mali değeri 1 milyon 500 bin Türk lirasını bulan bu malzemelerin, Özmen’in yurt dışına kaçmak için hazırlandığı değerlendirildi.

Öte yandan, Özmen’in FETÖ’nün haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu ve 7 yıl boyunca kendisini gizlemek için sürekli kılık ve adres değiştirdiği tespit edildi. Özmen’in, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
FETÖ’nün Firari Hakimi 7 Yıl Sonra Yakayı Ele Verdi