Fettah Can kimdir?

featured

Fettah Can 12 Ekim 1975 yılında Bursa Karacabey’de dünyaya geldi. Arnavut kökenlidir. Çocukluğu İnegöl’de geçti. Müziğe bıçak imalatçısı babasının yönlendirmesiyle başladı. Fettah Can o yıllarda gelecekteki mesleğiyle ilgili hayaller kurmadığını söylüyor: “Ben o yaşlarda şarkı söylemekten bile utanırdım. Ama babamın isteği üzerine, gündüzleri tezgâhtarlık yaparken akşamları belediye konservatuvarında şan dersleri almaya başladım. Bir yandan da ud ve gitar çaldım. Şarkı yazma isteğim de çoktu. Ve o yıllarda söz yazıp besteler yaptım. Bir yandan da dışarıdan liseyi bitirdim ama üniversiteye gitmedim. Kendimi müzik dersleriyle eğittim. Barlarda şarkı söyleyip hayatımı kazandım.”

Fettah Can 2010 yılının Temmuz ayında Hazine isimli ilk albümünü çıkardı. Albümden ilk klipler Hazine ve Kahpe Diller isimli şarkılara çekildi. Albüm listelerde üst sıralara yükseldi.

Fettah Can, 2010 yılında ünlü Yunan şarkıcı Giorgos Mazonakis’in Ta Isia Anapoda albümüne üç bestesini verdi. Albüm Yunanistan müzik listelerinde üst sıralara çıkmış, albüm bu şarkılarla Yunanistan’da Platin Plak Ödülü’ne layık görülmüştür.

2011 yılının Mayıs ayında Sana Affetmek Yakışır isimli teklisini çıkaran Fettah Can, Kasım 2011’de Boş Bardak isimli teklisini piyasaya sürdü.

19 Mart 2012’de Aklımda Kalanlar albümüyle müzik kariyerine devam etti. Bu albüm özellikle daha önce Işın Karaca’nın seslendirdiği “Mandalinalar” şarkısıyla beğeni kazandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fettah Can kimdir?