Fidel Okan’dan Kumpasçılara Hukuk Dersi

Fidel Okan’dan Kumpasçılara Hukuk Dersi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yönelik sosyal medyada itibar suikastı girişiminde bulunan Ankara Kuşu adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İnce’nin avukatı Fidel Okan, kumpasın altından FETÖ çıktığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İnce’ye iftira, hakaret, tehdit, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, şantaj ve özel evrakta sahtecilik suçlarından şüpheli olan 17 kişi hakkında karar verildi. Bu kişilerden bir kısmı gözaltına alınırken, bir kısmı yurt dışında bulunuyor. Arananlar arasında Ankara Kuşu hesabını yöneten Oktay Yaşar da var.

Okan, Twitter’dan yaptığı açıklamada, İnce’ye yönelik iftiraları yayan 3 ana failin 2’si hakkında FETÖ/PDY örgüt yöneticiliği, 2 kişi hakkında örgüt üyeliği soruşturması yürütüldüğünü belirtti. Okan, “Diğer FETÖ yöneticileri dışında tarafımızdan şikayet edilen tek kişi olan Ankara Kuşu Twitter kullanıcısı Oktay Yaşar hakkında ‘tutuklamaya yönelik yakalama kararı’ çıkarılmıştır.” dedi.

Okan, ayrıca Gelecek Partili Hasan Seymen’in Oktay Yaşar’ı savunmak için attığı tweet’e de cevap verdi. Seymen, “Tutuklamaya yönelik yakalama kararı” yani hakimin vereceği kararı , avukat bey şimdiden ilan ediyor! Ne güzel hukuk!” diye yazmıştı. Okan ise “CMK 94 ve 98’i iyi okuyun! Bu hukuk bilgisiyle müvekkiliniz Oktay Yaşar’ın (Ankara Kuşu’nun) işi zor! Sn. @Ahmet_Davutoglu ‘na hukuk alanında danışmanlık yapıyorsanız, onu da yakarsınız! Müvekkiliniz @ankara_kusu ‘nu adalete teslim edin. Adil yargılanacağından şüpheniz olmasın!” şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan bu kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kemal Özkiraz da Twitter’dan Fidel Okan’dan özür diledi. Özkiraz, “Sayın Fidel Okan’dan özür dilerim” diye yazdı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fidel Okan’dan Kumpasçılara Hukuk Dersi