Fırat Çakıroğlu davasında karar çıktı

featured

Fırat Çakıroğlu davasında yeni karar çıktı. Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu‘nun öldürülmesine ilişkin, “görev ve yetkilerini kötüye kullandıkları” öne sürülen dönemin rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, genel sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan ile Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer’in yargılandığı davada karar açıklandı.

Dönemin Ege Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile eski dekan Prof. Dr. Ersin Doğer, “görevi ihmal” suçundan 20 biner lira para cezasına çarptırıldı.

İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, taraf avukatları ile Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu katıldı. Bir önceki duruşmada kendisini rahatsız hissettiğini belirterek savunmasını yarıda bırakan Candeğer Yılmaz’ın da aralarında olduğu tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Çakıroğlu’nun avukatı, sanıkların cezalandırılmasını ve verilecek kararda indirim uygulanmamasını talep etti.

Eski rektör Candeğer Yılmaz’ın avukatı, olayın öngörülemez olduğunu ve emniyetin ihmali bulunduğunu ileri sürdü. Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin tedbirsizliği ve sorumluluğu olmadığını iddia etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fırat Çakıroğlu davasında karar çıktı