Fransa, Türkiye’nin Karabağ’a Paralı Asker Gönderdiğini İddia Etti

featured

Fransa, Türkiye’yi Suriyeli paralı savaşçıları Dağlık Karabağ’a göndermekle suçladı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştüğü ve Azerbaycan ile Ermenistan arasında bir ateşkese varılması için ortak çaba sarf etme konusunda anlaştığı belirtildi.

Macron’un Gündemi Yine Türkiye

Dağlık Karabağ krizinin, siyasi diplomatik yöntemlerle çözülmesi gerektiği vurgulanan görüşmede ayrıca “Her iki lider Türkiye’nin Suriyeli paralı savaşçıları Dağlık Karabağ’a göndermesiyle ilgili kaygılarını paylaştı” denildi.

Ancak Fransa, “Suriyeli savaşçıların çatışma bölgesine gönderildiği” iddialarını destekleyecek kanıt sunmadı. Kremlin de görüşmeyle ilgili açıklamasında söz konusu iddialardan bahsetmedi.

Rusya dışişleri bakanlığı da yasa dışı silahlı gruplardan Suriyeli ve Libyalı savaşçıların Dağlık Karabağ bölgelerine gönderildiğini iddia etmişti.

Azerbaycan hükümeti ise Suriyeli savaşçıların Dağlık Karabağ’a getirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

Çavuşoğlu Tepki Gösterdi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Macron’un açıklamalarına karşılık olarak “Azerbaycan toprakları için endişe duymazken, Ermenistan’a dayanışma göstermesi işgali desteklemesi anlamına gelir” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fransa, Türkiye’nin Karabağ’a Paralı Asker Gönderdiğini İddia Etti