Fransa’da ‘Playboy’ Krizi Bakanı Görevinden Etti

Fransa'da 'Playboy' Krizi Bakanı Görevinden Etti

Fransa’da Sosyal Ekonomi Bakanı Marlene Schiappa’nın Playboy dergisinin Nisan sayısına verdiği poz ve röportaj, ülkede hem siyasi hem de toplumsal gündemi sarsmaya devam ediyor. Bakan Schiappa, dergide kadın, LGBT ve kürtaj haklarına ilişkin görüşlerini paylaştığı gibi, Cumhurbaşkanı Macron’un emeklilik reformunu parlamentodan geçirmek için kullandığı anayasal yetkiyi simgeleyen 49.3 sayılı bir dövmeyi de göğsünde taşıdı.

Bakan Schiappa’nın cesur hamlesi, kendi partisinden bile eleştiri aldı. Başbakan Elisabeth Borne, bakanın kararının “özellikle mevcut dönemde hiç uygun olmadığını” söyledi. Son haftalarda Fransa, emeklilik yaşının 62’den 64’e yükseltilmesine karşı çıkanlarla ve güvenlik güçleri arasında şiddet olaylarına sahne oluyor.

Bakan Schiappa ise kendisini savundu ve “Kadınların bedenleriyle ne istiyorlarsa onu yapma hakkını savunuyorum. Her yerde ve her zaman. Fransa’da kadınlar özgürdür. Gericileri ve iki yüzlüleri sinir etse de etmese de” dedi.

Bakan Schiappa’nın Playboy dergisine verdiği poz, internette de yankı buldu. Ancak, bakanın iç çamaşırlı bir fotoğrafının gerçek olduğu iddiasıyla paylaşılan görselin montaj olduğu ortaya çıktı. Bakanın gerçek fotoğrafında beyaz bir elbise giydiği görüldü.

Bakan Schiappa’nın Playboy dergisine kapak olması, derginin satışlarını da uçurdu. Derginin Fransız edisyonunun Genel Yayın Yönetmeni Jean-Christophe Florentin, 6 Nisan’da kapağında bakan Schiappa’nın olduğu derginin 100 bin nüshasının sadece 3 saat içinde tükendiğini ve 20 Nisan’da 60 bin nüshanın daha satışa çıkacağını açıkladı. Playboy’un Fransız edisyonu genellikle ayda yaklaşık 30 bin kopya satıyordu.

Fransa'da 'Playboy' Krizi Bakanı Görevinden Etti

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fransa’da ‘Playboy’ Krizi Bakanı Görevinden Etti