Fransa’da Politik Kriz: Kültür Bakanı Dati ve Başbakan Attal Arasında Gerilim

Fransa'da Politik Kriz: Kültür Bakanı Dati ve Başbakan Attal Arasında Gerilim

Fransa’da siyasi arenada dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor. Kültür Bakanı Rachida Dati’nin, hükümetin tasarruf politikalarına sert bir tepki göstererek Başbakan Gabriel Attal’ı tehdit ettiği iddia ediliyor. Fransız basınında yer alan haberlere göre, Dati, Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire’in duyurduğu tasarruf önlemlerine öfkeli bir yanıt verdi.

Olayın kökeni, Ekonomi Bakanı Le Maire’in 18 Şubat’ta açıkladığı, hükümet bütçesinden 10 milyar avro tasarruf edilmesi gerektiği yönündeki genelgeye dayanıyor. Bu tasarruf planı, Kültür Bakanlığı’nın bütçesinden yaklaşık 200 milyon avro kesinti yapılmasını öngörüyor. Bu durum, Kültür Bakanı Dati’nin tepkisine yol açtı.

Le Monde gazetesinin haberine göre, Dati’nin Başbakan Attal’a yönelik “Köpeğinden döner yapacağım” şeklindeki ifadesi, bu gerilimin şiddetini gözler önüne seriyor. Bu ifadenin, Dati’nin bakanlık bütçesindeki kesintilere verdiği tepkinin bir göstergesi olduğu düşünülüyor.

Öte yandan, Dati’nin Ekonomi Bakanı Le Maire’e “Sen büyük bir pisliksin” şeklinde bir mesaj gönderdiği de iddialar arasında. Bu durum, Fransız hükümeti içindeki anlaşmazlıkların ne dereceye vardığını gösteriyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fransa’da Politik Kriz: Kültür Bakanı Dati ve Başbakan Attal Arasında Gerilim