Fransa’da Sözde Kürdistan Eğitim Müfredatına Alındı!

featured

Ortak payda Türk ve Türkçülük düşmanlığı olunca birbirlerine sıkı sıkıya bağlanan aynı yolun yolcuları Fransa’da Kürtçülük faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Ve sözde Kürdistan adı altında bir Kürt devleti kurmak gibi boş hayallerinin peşinde koşuyor.

Fransa’da eğitim programında Kürt tarihi ile ilgili “Kürtler ve Kürt Meselesi” adıyla ders okutulacak.

TARİH KİTABINA YENİ DERS EKLEDİLER

Fransa Eğitim Müdürlüğü, 2020-2021 eğitim öğretim yılında 11’inci sınıflarda okutulan Tarih ve Coğrafya kitabına “Kürtler: Devletsiz bir ulus” başlığı adı altında Kürt tarihinin öğretileceği bir ders ekledi.

Kürt tarihinin okutulacağı derslerin bazı ana başlıkları ve içerikleri şu şekilde aktarıldı;

SÖZDE KÜRDİSTAN HAYALİ KURUYORLAR

Dersin içeriğinde, Kürtlerin 40 milyon nüfusu ile dünyada devleti olmayan en büyük halk olduğu ve çoğunluğunun Sünni mezhebine bağlı olduğu yer alıyor. Kürtlerin yüz yıldır bağımsızlık için mücadele ettiği belirtilen kitapta, Kürdistan topraklarını egemenliği altında bulunduran ülkelerin bu çabalara karşı çıktığı gibi mesnetsiz ifadelere yer verildi.

Ancak Saddam rejiminin devrilmesi ve Suriye’nin yıkılmasının Bağımsız Kürdistan umutlarını dirilttiği ifade edildi. Dersin bir bölümünde de “Ortadoğu’daki çekişmeler Kürt devletinin kurulmasına olanak sağlar mı?” sorusu soruluyor.

BEBEK KATİLİ PEŞMERGE GÜZELLEMESİ YAPTILAR

Dersin bir başka bölümünde ise bir başka terör örgütü olan IŞİD’in ortadan kaldırılmasında Kürtlerin rolü olduğuna değinildi,Bebek katili Peşmerge’ye ilişkin,

“Kürtçe’de Peşmerge: Ölüm ile karşı karşıya gelen anlamına geliyor. Peşmerge Güçleri Irak ordusu ile aynı statüye sahip. Bunu da Saddam Hüseyin Hüseyin rejimi ve IŞİD İslami Devleti ile savaştan sonra elde ettiler. 1920 yıllarında kurulan Peşmerge Güçleri’nin sayısı bugün 350 bin civarında” gibi ifadeler kullanarak katil peşmerge için masum ve statü sahibi güzellemeleri yapıldı.

Rojava Kürdistanı’nın işgali

Kitaptaki beyin yıkayan ifadeler bununla da sınırlı kalmadı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güya Trump’ın onayıyla 9 Ekim 2019’da Rojava olaylarına ilişkin aldığı kararda yer almış. Terör örgütü IŞİD’in çıkardığı olaylar Amerika ile Kürtler arasındaki yardımlaşmanın başlangıcı olarak kaydedilerek, Terör örgütü IŞİD lideri Bağdadi’nin öldürülmesinin de bu yardımlaşmanın önemine değinilmiş.

TÜRKİYE SURİYE’DEKİ KÜRT ÜLKESİNİ İŞGAL ETTİ YALANI

Türkiye’nin Suriye’deki güya Kürt ülkesinin işgali adı altında hiç bir dayanağı olmayan bölümde, “Suriye Kürdistanı’nın Sonu: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Ekim 2019’da Trump’ın onayıyla Suriye Kürtlerine karşı askeri bir saldırı başlattı. Bu da ABD ile Suriye Kürtlerinin arasındaki yardımlaşmanın sonuydu. IŞİD liderine karşı yapılan operasyon, yardımlaşmanın önemini gösterdi. Ayrıca, Türkiye’nin Suriye’deki Kürt vatanını işgal etmesinin başlangıcıydı. Top atışlarından sonra Türkiye, tankları ve toprakları vekillerine verdi. Bu silahlı grupların da çoğu bıçakçı ya da cihadist ve aynı zamanda Kürtler ve Hristiyanları sevmeyen Sünni Araplardan oluşmaktaydı. Daha önce El Kaide örgütünün savaşçılarıydı” gibi saçma ifadeler yer almakta.

 

Bu beyin yıkayan derste öğrencilere aşağıdaki sorular da soruluyor;

Kürtlerin bütün devletlerdeki durumu aynı mıdır?

Kürtler geçen yüzyılın 20’li yıllarında uğruna mücadele verdiği bağımsızlık istedikleri tek yol mudur?

İslami Devlete karşı savaşta Kürtlerin rolü neydi?

Irak Kürtleri ile Suriye Kürtleri arasında neden karşılaştırma yapabiliriz?

Eğitim öğretim yılının bu hafta başladığı Fransa’da binlerce öğrenci bu ders saçmalığı adı altında Sözde Kürdistan ve Türk düşmanlığını öğrenecek.

Fransa’nın bu tutumdan derhal vazgeçmesi ve Türk düşmanlığına son vermesi gerekmekte.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden bu olay hakkında diplomatik olarak harekete geçmesi bekleniyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fransa’da Sözde Kürdistan Eğitim Müfredatına Alındı!