• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Fransa’dan Hadsiz Libya açıklaması: Türkiye’nin müdahalesi kabul edilemez

featured

Fransa cumhurbaşkanı macron skandal sözlerle libya açıklaması yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Türkiye’nin “agresif” bir politika ile Libya’ya müdahale etmesinin “kabul edilemez” olduğunu açıkladı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye, Libya açıklarında 7 gemi konuşlandırdı ve silah ambargosunu ihlal ediyor. Türkiye’nin Libya’ya müdahalesi kabul edilemez, hoş görülemez” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin “NATO’dan faydalandığını” belirten Elysee Sarayı, “Fransa buna izin veremez. Bu konuda NATO üyeleriyle de görüşmeler yapacağız” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz ay Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amerikalı mevkidaşı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde Libya konusundaki endişelerini dile getirmişti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Trump ve Macron, Libya’da dış müdahalelerin kötüleşmesinden duydukları endişeyi dile getirdi ve bölgede bir an önce gerginliğin azaltılması gerektiği konusunda mutabık kaldı” ifadesine yer verilmişti.

Fransız Le Monde gazetesi: ‘Türkiye ve Rusya Libya’yı paylaştı’

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, “Türk-Rus vesayeti altındaki Libya” başlıklı baş yazısında, “Bugün Avrupalılar Orta Doğu’da yabancı iki yayılmacı gücün, Rusya ve Türkiye’nin gösterisini izliyor” ifadelerine yer verilmişti.

Le Monde gazetesi tarafından cuma günü yayımlanan yazıda, Amerika Birleşik Devletleri’nin uzaktan baktığı, Avrupa’nınsa kendi arasında fikir birliğine varmaya çalışırken Türkiye ve Rusya’nın Libya’yı paylaştığı ifade edilmişti.

Macron, Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etmesine de tepki göstermişti
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 7 Kasım’da İngiliz The Economist dergisinde yayımlanan söyleşide “NATO üyesi Türkiye’nin, Fransa’nın çıkarlarının söz konusu olduğu bir bölgede, koordinasyonsuz agresif eylemleri var” demiş ve “Benim için şu anda tanık olduğumuz, NATO’nun beyin ölümüdür” ifadesini kullanmıştı.

Libya’da kim kimi destekliyor?

Merkezi Trablus’ta bulunan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Türkiye, Avrupa Birliği ve uluslararası kurumlarca meşru kabul ediliyor ve destekleniyor.

Tobruk merkezli Hafter güçlerinin kontrolünde olan Temsilciler Meclisi’ni ise Mısır, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya’dan destek buluyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fransa’dan Hadsiz Libya açıklaması: Türkiye’nin müdahalesi kabul edilemez