Futbol Yıldızı Ronaldinho Survivor All Star’a Çıkacak

Futbol Yıldızı Ronaldinho Survivor All Star'a Çıkacak

Survivor All Star yarışmasının son bölümünde, Acun Ilıcalı’nın duyurduğu heyecan verici habere göre, dünya futbolunun efsane isimlerinden Ronaldinho yarışmaya katılacak. İlk olarak Mesut Özil’in adı geçmiş olsa da, Acun Ilıcalı’nın yarışmacı Sercan Yıldırım ile yaptığı konuşmada, bu sürpriz ismin Ronaldinho olduğu açıklandı.

Acun Ilıcalı, “Bir arkadaşım aradı, geleyim mi dedi. ‘Gel’ dedim. Sercanlar iyi takım var, oynayalım, o da sağ olsun kırmadı, gelecek” diyerek merakı artırmıştı. Sercan’ın “Abi çok merak ettim” demesi üzerine Ilıcalı, dünyaca ünlü eski futbolcunun Ronaldinho olduğunu açıkladı. Ilıcalı, “Ronaldinho’ya Survivor’a gel, ayak tenisi oynayalım dedim. Sağ olsun kırmadı. Bugün Dominik’te bizimle birlikte olacak” dedi.

Ronaldinho kimdir?

Tam adıyla Ronaldo de Assis Moreira, ofansif orta saha veya forvet mevkilerinde oynayan Brezilyalı eski milli futbolcudur. “Ronaldinho”, Portekizce’de “Küçük Ronaldo” anlamına gelir. Bu lakabı, küçük yaşlarda FC Internazionale Milano’da oynayan Ronaldo’ya olan hayranlığından dolayı almıştır. Ayrıca “Gaûcho” lakabı da, Brezilya’nın Rio Grande do Sul bölgesindeki futbolculara verilen, “mutlu” anlamındaki bir lakaptır.

Ronaldinho, 21 Mart 1980’de Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde doğdu. Fakir bir ailenin çocuğu olan Ronaldinho, futbola olan tutkusunu ağabeyi Assis’ten aldı. 2000-2001 sezonunda Avrupa kulüplerinin ve menajerlerin dikkatini çeken Ronaldinho, 75 milyon Euro’ya kadar çıkan tekliflere rağmen ilk olarak Paris Saint-Germain FC ile anlaştı. Barcelona’ya transferi ise 19 Temmuz 2003’te, 21 milyon 250 bin Euro bonservis bedeliyle gerçekleşti. Milli takım kariyerinde ise 1999’dan 2013’e kadar Brezilya Millî Takımı’nın önemli isimlerinden biri oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Futbol Yıldızı Ronaldinho Survivor All Star’a Çıkacak