G-7’den Rusya’ya Yeni Yaptırımlar Yolda

featured

İtalya’nın Lucca kentinde düzenlenen toplantının ikinci gününde, G-7 üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a verdiği destek nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar konusunun ele alınacağı bildirildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Suriye’deki askeri operasyonların başında bulunan Rus ve Suriyeli üst düzey isimlerin yaptırım listesine alınabileceğini söyledi.

Avrupa Birliği ve ABD, Ukrayna’da yaşananlar nedeniyle birçok Rus yetkiliyi ve Rus şirketini zaten yaptırım listesinde tutuyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, G-7’de görüşülen yeni yaptırımlar, Batı’nın Ukrayna krizine yanıtı olan yaptırımlara ilave olarak hayata geçirilmesi isteniyor. Eğer kabul edilirse, Moskova Suriye’deki askeri faaliyetleri nedeniyle ilk kez yaptırıma maruz kalmış olacak.

G-7 görüşmelerini Lucca’da takip eden BBC muhabiri James Robbins, geniş kapsamlı yaptırımlara Almanya ve İtalya gibi G-7 üyesi ülkelerin karşı çıkabileceğini söylüyor.

Bugün Rusya’ya karşı herhangi bir adım atılıp atılmayacağı konusunda en önemli belirleyici ise ABD’nin tutumu olacak

Tillerson Zirveden Sonra Rusya’yı Ziyaret Edecek

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un, Lucca’daki G-7 görüşmelerinin hemen ardından Rusya’yı ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak Tillerson Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le değil, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la görüşecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
G-7’den Rusya’ya Yeni Yaptırımlar Yolda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.