Gaflar ve Ekonomi Üzerine Kıssa

featured

2.Abdülhamid in maarif nazırı (milli eğitim bakanı) “Şu mektepler olmasa, Maarif’i ne güzel idare ederdim” şeklinde söylediği söz. Bazılarına göre iddia bazılarına göre ise şaka mahiyetinde söylenmiş. Her şekilde çok da ciddiye alınmayan neticede resmi beyan olmayan bir söz.

Gelelim günümüze; ”Bir kereden bir şey olmaz” ile başlayan bu süreç ”kur benim için önemli değil ben hiç bakmıyorum” sözü ise ne yazık ki gayet ciddi bir açıklama veya “Her pozitif vaka hasta değildir.” sözü veya “Et fiyatları yüksek değil” veya “Eba nın çökmesi olumlu bir haber” sözleri “Emekli maaşlarını ödeyebiliyoruz.” sözleri vs.vs.. Gerçi ben bu iktidar döneminde şaşırmamaya alışmış biriyim ancak ben bile bu kadar seri gaf  kervanına şaşırdım. Gaf kavramı Bakanlarımız arasında covid den hızlı yayılır olmuş.

Şimdi bu ‘biz ne desek anketleri ve kendi seçmen kitlemizi etkilemez’ rahatlığı mıdır yoksa ülke yönetiminin tümden tek kişiye bırakılması sebebi ile oturulan koltuktan dahi bi haber olunması mıdır? Bu sorunun cevabını siz değerli seçmenlere bırakıp devam edelim.

Şimdi son zamanlarda birçok ekonomist arkadaşımızın yaptığı bir hataya.”Dolar, Euroda müthiş artış, Dolar ve Euronun önlenemez yükselişi” vs. şeklindeki başlıklar. Değerli arkadaşlar içinde bulunduğumuz ve tüm dünyayı etkileyen covid sürecinde aslında hiçbir para birimi öyle ahım şahım değer kazanmamaktadır. Hatta birçok kağıt birim (para)altın ve gümüş karşısında değer kaybetmiştir.

Ülkemizin içinde bulunduğu büyük sorun Dolar veya Euronun artışı değil bizim paramızın süratle ve önlenemez şekilde hem diğer para birimleri hem de altın-gümüş gibi emtialar karşısında değer kaybıdır.

Yani aslında çok yükselen bir şey yok ancak çok düşen bir şey var o da bizim para birimimiz.

“Yahu ne fark eder?” derseniz şu fark eder. Eğer sadece bir veya birkaç para birimi sizin paranıza karşı değer kazanıyor ise burada bir manipülasyondan bahsedilebilir. Ancak topyekün bir değer kaybı var ise (Papua Yeni Gine Kınası dahil)orada bir manipülasyondan bahsetmek komiktir. Gerçek ise müthiş bir hatalar zinciridir ki o ayrıntılara burada girmeyelim yazı uzaaaaar gider.

Netice itibari ile paramız, Gürcistan Larisi ve Bulgar Levası dahil tüm paralar karşısında pul olma yolundadır ve asıl sorun bunun önlenmesi için gereken hiçbir önlemin tüm bu geçen sürede alınmaması hatta alınma çabası dahi olmamasıdır. İşte asıl büyük sorun budur.

Çünkü gerçeği inkar ederek asla doğru çözüme ulaşılamaz vesselam.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaflar ve Ekonomi Üzerine Kıssa