Geri Dönüşüm Tesislerinde Gazeteciye Saldırı

Geri Dönüşüm Tesislerinde Gazeteciye Saldırı

Gazeteci Poyraz Ahmet İnanç, 07.06.2023 tarihinde Adana Seyhan ilçesi Sarıhamzalı mahallesinde bulunan geri dönüşüm tesislerinde gözlem ve haber yapmak isterken firma yöneticileri ve sahipleri tarafından engellendiğini ve can güvenliğinden endişe duyduğunu söyledi. İnanç, 08.06.2023 tarihinde haber sitesine girdiği haberden sonra telefonuna ve ev adresine ulaşan kişiler tarafından tehdit edildiğini belirtti. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Geri dönüşüm tesisleri, atık malzemeleri yeniden kullanılabilir hale getiren işletmelerdir. Ancak bu işletmeler çevreye zarar verebilecek kimyasal maddeler içerebilir veya iş güvenliği kurallarına uymayabilir. Bu nedenle geri dönüşüm tesislerinin denetlenmesi ve kamuoyuna bilgi verilmesi önemlidir.

Gazeteci Poyraz Ahmet İnanç, basın açıklamasında şunları söyledi: “Gazeteciler olarak kimseyi karalama ya da işini elinden almak gibi bir niyetimiz yok. Toplumu da alakadar eder konularda gördüklerimizi en doğru biçimde yazarız toplumun haber alma hakkına hizmet ederiz. Fakat işimizi yaparken uğradığımız tehdit, saldırı ve baskılara da boyun eğmeyiz, bir gazetecinin ya da bir yurttaşın telefonuna ve hatta ev adresine ulaşmak nasıl bu kadar kolay olabilir? Can güvenliğimden endişeliyim başıma gelebilecek her türlü olaydan bu kişiler sorumludur.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin verilerine göre 2020 yılında Türkiye’de 79 gazeteci saldırıya uğradı, 20 gazeteci tehdit edildi, 6 gazeteci tutuklandı. Gazetecilerin haber yapma özgürlüğünün kısıtlanması, basın özgürlüğünün ve demokrasinin de zayıflamasına neden oluyor.

İnanç, haber alma hakkı engellenen halkımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere basına ve basın özgürlüğüne sahip çıkma çağrısı yaptı. Ayrıca iç işleri bakanlığına kişisel verilerin nasıl korunduğunu ve nasıl sızdırıldığını sordu. “ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ!” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Geri Dönüşüm Tesislerinde Gazeteciye Saldırı