Getir, FreshDirect ve BiTaksi İştiraklerini Satmayı Düşünüyor

Getir, FreshDirect ve BiTaksi İştiraklerini Satmayı Düşünüyor

Sky News’in haberine göre, hızlı teslimat şirketi Getir, yeniden yapılandırma sürecinde FreshDirect ve BiTaksi gibi iştiraklerini elden çıkarmayı değerlendiriyor.

Getir, küresel genişlemesini ve iş modelini yeniden değerlendirme sürecinde önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Sky News’in haberine göre, Türkiye merkezli ve İngiltere’de büyük bir pazar payına sahip olan Getir, geçtiğimiz yıl içerisinde satın aldığı ABD merkezli online market uygulaması FreshDirect ve yerli taksi çağırma uygulaması BiTaksi’yi elden çıkarmayı düşünüyor.

Sky News’e konuşan kaynaklar, Getir’in azınlık hissedarı olan ve Abu Dhabi merkezli, devlet desteğine sahip yatırım şirketi Mubadala’nın, şirketin portföyündeki bazı varlıkları satma niyetinde olduğunu söylediler. Ayrıca, Getir’in yönetim danışmanlık şirketi AlixPartners tarafından yapılan yeniden yapılandırma önerileri doğrultusunda hareket ettiği belirtildi.

Getir, Tottenham Hotspur ile yaptığı üç yıllık anlaşma sayesinde marka bilinirliğini arttırmış ve bu süre zarfında değerini önemli ölçüde yükseltmişti. Ancak şimdi, şirketin yaklaşık 12 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştıktan sonra radikal bir yeniden yapılanma sürecinde olduğu biliniyor. İtalya ve İspanya pazarlarından çekilen Getir, şu an İngiltere ve Türkiye başta olmak üzere beş farklı pazarda faaliyet göstermeye devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Getir, FreshDirect ve BiTaksi İştiraklerini Satmayı Düşünüyor