Gezi Parkı Davasında Osman Kavala’nın Cezası Onandı

Gezi Parkı Davasında Osman Kavala’nın Cezası Onandı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında 8 sanığın temyiz başvurusunu karara bağladı. İş insanı Osman Kavala ile TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ve 3 sanığın cezaları onanırken, 3 sanığın cezaları bozuldu.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin dava, 25 Nisan 2022’de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sonuçlandırılmıştı. Mahkeme, Osman Kavala’yı “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etmişti. Aynı suça yardım ettikleri gerekçesiyle Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı’ya ise 18’er yıl hapis cezası verilmişti.

Sanıkların avukatları, kararı temyize götürmüştü. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, temyiz incelemesini tamamladı ve kararını açıkladı. Buna göre, Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onandı. Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’nun 18’er yıl hapis cezaları da onaylandı. Ancak Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı’nın cezaları bozuldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gezi Parkı Davasında Osman Kavala’nın Cezası Onandı