Göçmenlerin Kaçırmaya Çalıştığı Türk Kargo Gemisi Kurtarıldı

Göçmenlerin Kaçırmaya Çalıştığı Türk Kargo Gemisi Kurtarıldı

Fransa’ya gitmek üzere Türkiye’den yola çıkan bir kargo gemisinde gizlice yolculuk eden 15 göçmen, gemiyi ele geçirmeye çalıştı. İtalya donanması, Türk bayraklı gemiye helikopterlerle operasyon düzenleyerek göçmenleri etkisiz hale getirdi. İtalya Savunma Bakanı, gemiyi kaçırmak isteyenlerin yakalandığını ve başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü, 7 Haziran’da Topçular limanından Fransa’nın Sete kentine doğru denize açılan Galata Seaways isimli kargo gemisinde yaklaşık 15 kaçak şahsın bulunduğunu ve ellerinde kesici aletlerle gemi personelini tehdit ettiklerini bildirdi. Gemi personeli kendilerini güvenli bir yere kilitlerken kaptan Fransa Sahil Güvenliği’ne SOS verdi. Fransa tarafından da durum İtalya’ya bildirildi.

Gemi Napoli kenti açıklarına geldiğinde İtalya donanmasına bağlı San Marco Taburu güçleri devreye girdi. İki helikopterle gemiye inen güçler, komuta merkezine barikat kurmuş ve Türk denizcileri rehin almış olan bıçaklı 4-5 kişilik grubu yakaladı. Ardından geminin diğer bölgelerine saklanmış olan diğer kaçaklar da bulunarak operasyon tamamlandı.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, gemiyi kaçırma girişiminde bulunanların ‘’kaçak göçmenler’’ olduğunu söyledi. Göçmenlerin Suriye, Afganistan ve Iraklı oldukları belirtildi. Crosetto, ‘’muhteşem operasyon’’ için İtalya güvenlik güçlerini tebrik etti. Galata Seaways gemisi Napoli limanına yanaştırılırken Napoli Savcılığı soruşturma başlattı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Göçmenlerin Kaçırmaya Çalıştığı Türk Kargo Gemisi Kurtarıldı