Gökhan İlhan kimdir?

featured

Gökhan İlhan kimdir? 17 Aralık 1983 yılında  İstanbul, Şişli’de dünya’ya geldi. İlköğrenimi Sarıyer İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Gökhan İlhan, ortaokulu ise Rumeli Kavağı Güney Kıldıran İlköğretim Okulu’nda tamamlaşmıştır. Lise öğrenimi 2002 senesinde Sarıyer Mehmet Şam Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde bitirmiştir.

Üniversiteye gitmek yerine, askere gitmeyi tercih eden Gökhan İlhan, üniversiteye neden gitmediği sorulduğunda “Türkiye’deki kalıplaşmış eğitim sisteminde boğulmaktansa, vakit kaybetmektense bir an önce hayata atılmayı, ölene kadar kendisini mesleki anlamda geliştirmek için vaktinin olacağını belirtiyor.

Babasının da gazeteci olduğunu her fırsatta dile getiren Gökhan İlhan, çocukluğunun en güzel zamanlarını Rumeli Kavağı’nda geçirdiğini, hayatın gerçekliğini ise İstanbul, Kadıköy’de 2006 yılından itibaren muhabirliğe adım attığında öğrendiğini dile getiriyor.

2012 yılına kadar yerel ve ulusal gazeteler için serbest olarak muhabirlik yapan Gökhan İlhan, Uluslararası anlamda gazetecilik ve dil eğitimi için İsviçre’nin Zürih Kantonuna yerleşti. Burada, 20 Minuten Zeitung, Neue Zürcher Zeitung gibi gazetelerde eğitimler aldı. Reuters’te Dijital Gazetecilik Eğitimi alan Gökhan İlhan, Brüksel merkezli International Federation Journalist (IFJ) üyesidir. Aynı dönemde FotoGanz’da fotoğrafçılık eğitimini tamamlayarak 2018 yılında Türkiye’ye dönmüştür.

2014 yılında Araştırmacı – Yazar Serkan Akgöz tarafından kurulan Sabithaber.com dijital haber sitesinde 2018 yılından itibaren haber editörlüğü, Genel Yayın Yönetmenliği yapan Gökhan İlhan, 2021 yılından beri yine sabithaber.com’da köşe yazarı olarak ve gerçekleştirdiği yazılı röportajlarla mesleki yaşantısını sürdürmektedir. Ağırlık olarak sosyal medya hesabından, gündemle ilgili tespitler yazan, haber içerkli paylaşımlar yapan Gökhan İlhan’ın Twitter hesabı ise; https://twitter.com/Gokhnilhan

İyi derecede Almanca bilen Gökhan İlhan, hayata oynamayı çok sevdiği Go (Baduk) isimli oyununun felsefesiyle bakmaya çalıştığını söylüyor.

 

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gökhan İlhan kimdir?