Gökhan Zan’dan Lütfü Savaş’ın Benzetmesine Yanıt Geldi

Gökhan Zan'dan Lütfü Savaş'ın Benzetmesine Yanıt Geldi

Hatay’da siyasi rekabet kızışıyor. Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) adayı Gökhan Zan, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eleştirilerine karşılık verdi. Savaş, önemli bir konuşma yaparak, “Sizin için en değerli olan kimdir? Aileniz, eşiniz, anneniz, babanız, çocuklarınız… Bu değerli varlıklarınızı kime emanet edersiniz? Elbette güvendiğiniz birine. Ancak bu güven, para veya ün ile elde edilemez. Şarkı söylemek ya da futbol oynamakla da kazanılmaz. Bu güven, sizin yaşam felsefenizle oluşur” ifadelerini kullandı.

Bu sözler, Savaş’ın Gökhan Zan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) aday teklifinde bulunduğu Haluk Levent’e yönelttiği bir gönderme olarak algılandı. Zan, bu eleştirilere sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Yaptığı paylaşımda, “Aday olduğum ilk günden beri çağrıda bulundum, gelin deprem suçlarına bulaşanlara kadim şehrimizi emanet etmeyelim dedim. Başından beri ‘fedakarlığa hazırım’ dedim. Onlar hazır değilmiş. Taş üstünde taş kalmamış bir kentin makam koltuğuna oturmak için bu hırs ve açgözlülüklerini görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladım” ifadelerini kullandı.

Zan, ayrıca “Onlar rant için aday oldu, ben halk için aday oldum. Depremzedeler 31 Mart’ta AKP adayı ile AKP zihniyetindeki aday arasında seçim yapmaya mecbur kalmayacağı için mutluyum. Enkazdan kimlerin elini tutarak çıktıysak, Hatay’ı onlarla birlikte ayağa kaldıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gökhan Zan’dan Lütfü Savaş’ın Benzetmesine Yanıt Geldi