Google’a Rekabet Kurumu’ndan Yeni Soruşturma

Google’a Rekabet Kurumu’ndan Yeni Soruşturma

Rekabet Kurumu, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google ve bağlı şirketleri hakkında yeni bir soruşturma açtığını duyurdu. Soruşturmanın nedeni, Google’ın çevrim içi görüntülü reklamcılık ve reklam teknolojileri hizmetlerinde piyasada hakim durumu kötüye kullanarak rekabeti engellemesi iddiası.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Google’ın bu alandaki faaliyetlerine ilişkin olarak bağlama ve kendini kayırma davranışlarıyla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğinin ön araştırmada tespit edildiği belirtildi. Soruşturma kapsamında Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.den oluşan ekonomik bütünlük incelenecek.

Rekabet Kurumu, Şubat ayında da Google’ın genel arama hizmetleri pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle başka bir soruşturma başlatmıştı. Rekabet Kurumu’nun Google’a yönelik soruşturmaları Türkiye’nin ABD’li arama motorunu yola getirmekte kararlı olduğunu gösteriyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Google’a Rekabet Kurumu’ndan Yeni Soruşturma