Grip vakaları arttı Acil servisler doldu taştı.

featured

Hastanelerin acil servisleri doldu taştı. Grip vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye’de soğukların etkisini göstermesiyle birlikte hastalıklar ciddi bir artış gözlenmeye başladı. Grip vakalarının koronavirüsü geçtiğini ifade eden Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, koronavirüsün başladığı günden bu yana ulaşılmadık acil başvurularına ulaşıldığını duyurdu.

Koronavirüs tedbirlerini hatırlatan Cander, “Yaklaşık iki yıldır bu derece yoğun bir grip dalgasıyla karşı karşıya kalmamıştık. Çünkü insanlar ciddi şekilde izole olmuştu, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine gerçekten riayet ediliyordu. Okullar kapalıydı. Şimdi ise hayat normal akışında ilerliyor. Hastanelerde hem COVID-19 hem de influenza vakalarıyla karşı karşıyayız. Şu ana kadar ulaşılmadık acil başvurularına ulaşmış durumdayız” dedi.

Grip vakalarının COVID-19 ile aynı belirtileri taşıdığına işaret eden Prof. Cander, “Dolayısıyla vatandaşlar ‘Virüse mi yakalandım’ endişesiyle hastaneye koşuyor. Semptomlara bakıldığında önceki dönemde PCR testleri pozitif gelirken şu an aynı belirtiler var ama testler negatif. Yani grip vakaları, COVID-19’dan daha fazla” şeklinde konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Grip vakaları arttı Acil servisler doldu taştı.