Gültekin Uysal: “İstihdamda sığınmacılara adeta bağımlı hale getirildik”

featured

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Erdoğan’ın ‘1 milyon Sığınmacıya Konut’ ve ilk defa konut alacaklara uygulayacaklarını duyurduğu faiz paketi ile ilgili değerlendirmede bulundu

AKP, başından sonuna yanlış Suriye ve Sığınmacı politikasını acilen değiştirmeli!”

Dünya Sefalet Şampiyonu bir ülkede dar gelirli vatandaşlarımız nasıl ev sahibi olacak Sayın Erdoğan?”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı R.Tayyip Erdoğan’ın ‘1 milyon Sığınmacıya Konut’ ve ilk defa konut alacaklara uygulayacaklarını duyurduğu faiz paketi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Uysal, Suriyeli ve Sığınmacı politikalarının da acilen değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Uysal, yaptığı açıklamada Dünya Sefalet endeksinde liderliği elinde bulunduran Türkiye’de dar gelirli vatandaşın nasıl ev sahibi olacağını sorarak “AKP’nin tek bildiği RANTİYE!” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı R.Tayyip Erdoğan’ın müjde olarak duyurduğu ekonomik paket hakkında şunları ifade etti:

Dünya Sefalet Şampiyonu bir ülkede dar gelirli vatandaşlarımız nasıl ev sahibi olacak Sayın Erdoğan?”

AKP’nin tek bildiği RANTİYE! Tek ekonomik değer yaratma yolu olarak bildiğiniz; kirli siyasetinizi kirli RANTİYE kaynaklardan finanse etmek!

Küçük zengin bir azınlığa kaynak aktardınız”

KKM ile yoksullaştırdığınız milyonların vergisi üzerinden küçük zengin bir azınlığa kaynak aktardığınız yetmedi şimdi güya ‘dar gelirliye konut müjdesi’ adı altında yine rantiyeyi ödüllendirmek! Dünya Sefalet Şampiyonu bir ülkede dar gelirli nasıl ev sahibi olacak Sayın Erdoğan?

Gültekin Uysal: “İstihdamda sığınmacılara adeta bağımlı hale getirildik”

Sularınız dışında her yeriniz akıyor”

Şair Eşref’in tabiriyle, ‘sularınızın dışında her yeriniz akıyor!’ Tüm iddialarınızla sınandınız ve kaybettiniz! ‘Çin Modeli ile Dış Ticaret Fazlası vereceğiz’ dediniz 2022 yılının ilk 4 ayında Türkiye’yi 32,5 Milyar Dolar Dış Ticaret Açığı verir hale getirdiniz!

Zaman kazanmaya çalışıyorlar”

Türkiye dörtnala felakete gidiyor! Sayın Erdoğan çaresizlik içinde uyguladığı saçma politikalarıyla kendi adına zaman kazanmak için ülkenin, 85 milyonun ödeyeceği bedeli katmerlendiriyor! Bu ülke bu kadar kötülüğü hak etmiyor!!!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne düşman hukuku uyguladılar”

AKP/Erdoğan, TC Devleti’ne adeta ‘YIKIM MÜHENDİSLİĞİ’ projesi ile yerleşik Anayasal Düzeni, kurumları ve kurum kültürünü yok ederek düşman hukuku uyguladı! Şimdi uyguladığı açık kapı politikası ile milyonlarca sığınmacı üzerinden sosyo-kültürel yapıyı tahrip ediyor!!!

1 Milyon Sığınmacıya konut’ Projesi ile toplumda yükselen reaksiyonun üzerinden gelebileceğini zannediyor!

Suriyeli probleminin temeli 10 yıllık yanlış Suriye Politikası! AKP ve Genel Başkanı Erdoğan hala yanlışta ısrar ederek ‘1 Milyon Sığınmacıya konut’ Projesi ile toplumda yükselen reaksiyonun üzerinden gelebileceğini zannediyor!

AKP, 10 yıllık Suriye İç Savaşı’nın başından sonuna yanlışları, yanlış politik tercih ve araçlarla ‘bir deliği kapatmak için 5 delik açarak’ içinden çıkılmaz bir noktaya getirdi!

Gidilen yol, yol değil; 20 yılda anlamadınız mı?”

Şimdi Sayın Erdoğan, papatya falı gibi her gün değişen söylemlerle ‘1 milyon Sığınmacıya Konut’ politikasıyla Suriye Çıkmazı’ndaki delik sayısını artıracak bir yolda ilerliyor! Gidilen yol, yol değil; 20 yılda anlamadınız mı?

Milyonlarca Suriyeli Sığınmacı dolayısıyla bir yanda Türkiye’deki yapısal çarpıklıklar diğer yanda Türkiye’ye karşı meydan okumalar derinleşiyor!

AKP’nin yanlış Suriye politikası 2 büyük kırılmaya sebep oldu!

1)Suriye’nin kuzeyinde bir iktidar boşluğuna, demografinin değişmesine ve ‘PKK Devleti’nin fiilen ABD gözetiminde kurulmasına,

2) Asırlardır sıcak denizlere inme hayali olan Rusya’nın Suriye’ye yerleşmesine!

Uyguladıkları Suriye ve Sığınmacı politikaları demografiyi kalıcı olarak değiştirecek nitelikte”

AKP’nin yanlışta yarışırcasına sürdürmeye çalıştığı Suriye ve Sığınmacı politikası, Türkiye’nin Milli Güvenliğine karşı, PKK başta meydan okumaların kalıcı olma riskini, demografinin ebediyen değişmesini temin ediyor!

İstihdamda sığınmacılara adeta bağımlı hale getirildik”

AKP’nin yanlış Suriye ve Sığınmacı politikasının yarattığı başka bir zafiyet, Türkiye ekonomisinde (sanayi/hizmetler sektörü) yapısal olarak özellikle istihdam piyasasında kayıtlı/kayıt dışı Suriyeli Sığınmacılara çarpık bir şekilde bağımlı hale getirdi!

AKP, başından sonuna yanlış Suriye ve Sığınmacı politikasını acilen değiştirmeli!”

Ayrıca İstanbul başta olmak üzere Suriyeli Sığınmacı politikasının yerleşik Türk Vatandaşları için konut piyasasında da derin bir çarpıklığın ortaya çıkmasına sebebiyet verdi; konut kira ve fiyatları karşılanamaz hale geldi!

Suriyeli Sığınmacı sorununu hamasetle sokakta Suriyeli cadı avı yaparak değil siyasi akılla çözebiliriz!”

Tüm bu sebepler dolayısıyla AKP, başından sonuna yanlış Suriye ve Sığınmacı politikasını acilen değiştirmeli!

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıklamalarından hala yanlış Suriye ve Sığınmacı Politikasını sürdüreceği anlaşılıyor; o nedenle Türk milleti olarak AKP ve Erdoğan iktidarını değiştirmeliyiz!

Ayrıca kayda geçmek isterim ki Suriyeli Sığınmacı sorununu hamasetle sokakta Suriyeli cadı avı yaparak değil siyasi akılla çözebiliriz!”

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gültekin Uysal: “İstihdamda sığınmacılara adeta bağımlı hale getirildik”