• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Güney Azerbaycan Türkleri, İran Yönetimi Hakkında Bildiri Yayımladı

featured

İran rejimine karşı yapılan ayaklanma tüm hızıyla devam ederken, Özellikle Türklere karşı uygulanan baskıcı rejime karşı Güney Azerbaycan Türkleri ortak bildiri yayımladı.

Sadeleştirilmiş haliyle yayımlanan bildiri;

Aziz Türk Milli Hareketi ve Ulusal Hareket aktivistleri

Protesto ve grev, son zamanlarda birçok İran kentinde yaşanıyor. Bu olaylar İran’ın son derece aşağılayıcı ekonomisinde ve halkın yaşam zorluğunda başlamış olsa da, olaylar gittikçe rejim karşıtı bir hal aldı ve tam bir ayaklanma haline geldi.
Birçoğu, Türk ulusunu bu olaylara destek vermeye ikna etmeye çalışıyor. Bu bir haldedir ki hepimiz biliyoruz Güney Azerbaycan uzun yıllardan beri ırk, ekonomik, politik ve siyasi ayrımcılık kurbanı oldu ve irandaki diktatöre rejimi Güney Azerbaycan’ın tüm alt yapılarını darmadağın etmiştir. Günümüzde güneydeki Azerbaycan kentlerinde işsizlik en yüksek seviyeye çıkarken, yetersiz beslenme ve tarım kötü zamanlar yaşıyor. Günümüzde, maliyet ve işsizlik, Güney’deki aileleri son derece zor durumda bıraktı.
Kuşkusuz Azerbaycan Türk Milleti ve kocaman Tebriz’in belirmesi İrandaki Diktor rejimine karşı devam eden bu itirazlarda belirleyici öneme sahiptir ve tabii ki Azerbaycan Türk Milleti kendi ulusal haklarını savunmak için sessiz kalmayacaktır.
Öte yandan, Pers bölgelerindeki protestolar açıkça Pan-İran ve Fars milliyetçiliğine yöneltildi ve diğer ulusların varlığını reddetti.
Hiç unutmamak lazım ki Güney Azerbaycan’da Türk Milletinin başına gelen bütün belalar Pehlevi rejimin iktidara gelmesi ile başladı ve dini diktatöre döneminde de olduğu gibi devam etmiştir. Bu nedenle elbette ki Azerbaycan Türk Milleti kendi ekonomisinin yok edilmesi ve yaşam zorluklarını protesto için sahnede olacak sadece bu faşist ve ırkçı akımlar destek vermek anlamına gelmemeli ve Azerbaycan ulusal mücadelesi yönünde ileri gitmelidir.
Birçoğu Azerbaycan’ı eylemleri için bir araç haline getirmeye çalışıyor, ancak Azerbaycan artık bu oyunlara gelmeyecek ve gasp hakkı için savaşacak.
Biz tüm Azerbaycan Milli Hareketi feallarından istiyoruz bugünkü hassas durumda kaplama meselelere girmeden milli enerjimizin çalınması veya zayi olmasına engel olmak için ciddi anlamda uyanık olsunlar ve Güney Azerbaycan’ın tanınmış ve güvenilir medya ve kurumlarını ulusal çıkarlar yönünde ciddiyetle ortada olmaya çağırıyoruz.
Biz tüm Azerbaycan Türk milletinden istiyoruz bu günde sahnede olsunlar ve Güney Azerbaycan şehirlerinde huzurlu ve kültürel gösterilerle Azerbaycan’ın milli hakkının takipçisi ve elbette özellikle batı Azerbaycan ve Hazar kıyılarında tarihi topraklarımızın koruyucusu olsunlar.
Tarih: 31.12.2017
imzalar:

Azerbaycan Milli direniş Teşkilatı (AMDT)
Azerbaycan Öğrenci Hareketi (AZOH)
Milli Yol Örgütü
Güney Azerbaycan Demokrat Partisi (GADP)
Güney Azerbaycan Demokratik Türk Birliği (GADTB)
Güney Azerbaycan Kurtuluş Partisi (Kurtuluş)
Güney Azerbaycan Sosyal Demokrat Partisi

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Güney Azerbaycan Türkleri, İran Yönetimi Hakkında Bildiri Yayımladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.