Güney Kıbrıs’ta Türk Kadına Saldıranlar Gözaltına Alındı

featured

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) 25 yaşındaki Kıbrıs Türkü Asya Karaali, 2 Rum tarafından taciz ve darp edildi. Olayın ardından 2 saldırgan yakalanarak tutuklandı. GKRY lideri Nikos Hristodulidis, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la telefonla görüşerek olayı kınadığını söyledi.

Saldırı anı sosyal medyada

Asya Karaali, KKTC’de yaşayan bir Türk kızı olarak GKRY’ye arkadaşlarıyla birlikte ziyarete gitmişti. 2 Haziran’da Ayia Napa bölgesinde gezerken 2 Rum’un kendisine sarkıntılık yaptığını anlatan Karaali, Türk olduğunun anlaşılması üzerine saldırıya uğradığını belirtti. Saldırganlardan birinin yüzüne vurduğunu, diğerinin de kendisini 2 metre yüksekliğindeki bir duvardan aşağı attığını iddia eden Karaali, olay sırasında baygınlık geçirdiğini söyledi. Karaali, sosyal medya hesabından saldırının görüntülerini de paylaştı.

Hastanede tedavi gördü

Karaali, saldırının ardından Gazimağusa Rum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenede dişinin ve parmağının kırık olduğu tespit edildi. Ancak Karaali, ciddi bir sorunu olmadığı gerekçesiyle hastaneden çıkarıldığını ifade etti. Karaali, daha sonra GKRY polisine giderek şikayetçi oldu. KKTC’ye döndükten sonra Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde de kontrol edilen Karaali, saldırının GKRY’de gerçekleştiği için KKTC’de darp raporu alamadığını ve mağdur olduğunu dile getirdi.

Liderlerden kınama

Saldırı adanın iki kesiminde de büyük tepki topladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karaali ile telefonda görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Tatar, yaptığı yazılı açıklamada da bu tür olayların adadaki barış ortamına zarar verdiğini ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Tatar, Cumhurbaşkanlığı Suç ve Suça İlişkin Konular Teknik Komitesi’ne olayın bütün yönleriyle takip edilmesi talimatını verdiğini bildirdi.

GKRY lideri Nikos Hristodulidis de Tatar’la telefonda görüştü ve olayın kınandığını söyledi. Hristodulidis, saldırının faillerinin tutuklandığını ve yargılanacaklarını belirtti. Hristodulidis, saldırının ırkçı bir nitelik taşımadığını ancak yine de kınanması gereken bir durum olduğunu ifade etti.

KKTC Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada saldırının “adanın tek sahibi olduğu iddiasındaki hakimiyetçi ve ırkçı Rum zihniyetinin yansıması” olduğunu belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kıbrıs Adası’nda Kıbrıs Türkü’nü azınlık gören ve yaşam hakkı tanımayan ırkçı Rum zihniyetinin Güney Kıbrıs’a geçen vatandaşlarımıza yönelik sürdürdüğü ırkçı saldırılarının son kurbanı bir Türk kızı olmuştur. Vatandaşımız Asya Karaali, ziyaret amacıyla gittiği Güney Kıbrıs’ta önce tacize uğramış, konuşmasından Türk olduğu anlaşılınca da ciddi şekilde darp edilmiştir. Küstah saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Rum güvenlik makamlarından ırkçı saldırının faillerini tez zamanda adalete teslim etmesini ve gereken cezanın verilmesini istiyoruz.”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Güney Kıbrıs’ta Türk Kadına Saldıranlar Gözaltına Alındı