Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi nerede çekildi?

featured

Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. 1 Ocak 1970 tarihinde vizyona giren Komedi, Gençlik türünde olan Hababam Sınıfı Uyanıyor nerede çekildi, Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi oyuncuları kimler, Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi konusu ne? İşte Hababam Sınıfı Uyanıyor hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi oyuncuları

Ertem Eğilmez yönetmenliğinde çekilen Hababam Sınıfı Uyanıyor filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Ahmet Sezerel, Halit Akçatepe, Şevket Altuğ, Muharrem Gürses, Ergin Orbey, Cem Gürdap, Ahmet Arıman, Feridun Şavlı, Ertuğrul Bilda, Talat Dumanlı, Hayri Karabey, Cengiz Nezir, Bülent İğdiroğlu, Hakkı Karadayı, Sıtkı Akçatepe, Tayfun Akalın, Dilaver Gür, Tuncay Akça, Nevzat Açıkgöz, İhsan Bilsev, Necip Sarıcıoğlu, Hasan Nurdan, Faruk Savlı, Necati Aslan, Ercan Gezmiş, Kemal Ülker, Orhan Torun, Akil Öztuna, Enis Fosforoğlu, İbrahim Sesigüzel, Cem Erdem, Ali Çamlıca, Basri Aydın, Secder Atam, Dinçer Çetindamar, Cafer Efe, Yaşar Paçacı, Sadi Uyanıker, Mesut Hakyemez, Mustafa Alabora, Zafer Doğan, Murat Çanga, Bülent Başıbüyük, Tunca Tekin, Necati Demirel, Levent Şahverdi, Murat Botanlıoğlu, Bülent Yüksel, Fahri Erdoğan, Remzi Köksaldı, Ümit Doğru, Mümtaz Ener, Dinçer Çekmez, Erhan Yazıcıoğlu, Kamran Usluer…

Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi

Hababam Sınıfı Uyanıyor konusu Okula Ahmet adında yeni bir öğrenci gelir. Ahmet’in babası, Mahmut Hoca’nın eski bir arkadaşıdır ve Ahmet, babasının vefatından sonra eğitimini sürdürebilmek için Mahmut Hoca’dan yardım ister. Ahmet, Hababam Sınıfı’na verilir ama adı torpilliye çıkar. Hababam’ın aksine çok çalışkan bir öğrenci olan Ahmet, sınıfa uyum sağlamakta zorlanır. Zamanla arkadaşlarına alışsa da, Ahmet’in vazgeçemeyeceği doğruları vardır.

Hababam Sınıfı Uyanıyor filmindeki karakterler

Kemal Sunal (İnek Şaban)
Münir Özkul (Kel Mahmut)
Adile Naşit (Hafize Ana)
Şener Şen (Badi Ekrem)
Ahmet Sezerel (Köylü Ahmet)
Halit Akçatepe (Güdük Necmi)
Şevket Altuğ (Kimya Hocası Şevket)
Muharrem Gürses (Okul Müdürü Muharrem Gür)
Ergin Orbey (Müfettiş Hüseyin Şevki Topuz)
Cem Gürdap (Tulum Hayri)
Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi nerede çekildi?
Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi için sözlükte neler dediler?
Hababam Sınıfı Uyanıyor hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
hababam sınıfı’nda spoiler olmaz, derdimi anlatıyorum. kemal sunal’a babası tereyağı yolluyordu memleketten, millet de bunun başına toplanıyordu, işte ”şaban bee biraz versene karnımız gurulduyo” şeklinde. tabi cezalı bunlar genelde, mahmut hoca aç bırakıyor. şaban da vermiyor tereyağından. sonra güdük necmi’nin başını çektiği hayta gurubu hafize ana’ya patates püresi yaptırıyordu, bu patates püresini gece şaban’ın tereyağı ile değiştiriyorlardı. tabi suçu da köylü ahmet’e atıyorlardı. benim itirazım şu noktada, tereyağı nedir yahu? tereyağı tek başına anlamlı olabilen bir besin maddesi değil ki. patates püresi kesinlikle daha makbüldür, daha geçerlidir öyle bir yurt ortamında. eğer siz orada hafize ana’ya patates püresi yaptırabiliyorsanız, alın hepiniz birer kaşık, mis gibi püreyi yiyin. neden bunu şaban’ın sikindirik tereyağı ile değiştirme gereği duyuyorsunuz, ve neden arada köylü ahmet’i de göt altına atıyorsunuz? yıllardır anlam veremediğim bir olaydır, içime atmışım hep, anlattım rahatladım. ohh bee.

bu filmdeki yılsonu eglencesinde şaban’ın rüçhan çamay kılığında “ne haber” şarkısını soyledigi ve mahmut hoca’ya kırıttıgı sahne çok komiktir.şaban’ın penaltı kullanırken topu badi ekremin kafasına atması,yine aynı filmde badi ekrem’in pencereden atlarken aşagıda branda germiş elemanların paşa nuri’yi görmeleri üzerine brandayı bırakmaları koparan bir sahnedir.çok iyi yönetilmiş bir filmdir.filmin komik olmasında ertem egilmez’in de oyuncular kadar büyük payı vardır.

Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi nerede çekildi?

1 Ocak 1970 tarihinde vizyona giren Hababam Sınıfı Uyanıyor filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları sinematurk, beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi nerede çekildi?