Hadi Özışık’tan Sedat Peker Açıklaması

featured

Gazeteci Hadi Özışık, Sedat Peker’le gerçekleştirdiği görüşmenin yayınlanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı.

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan Sedat Peker’in görüntülü telefon görüşmelerini yayınladığı İnternet Haber sahibi Hadi Özışık, açıklamalarda bulundu.

Hadi Özışık videolu yaptığı açıklamada ”Bana yönelttiğiniz eleştirilerin tamamını alıp başım üstüne koyuyorum. Ben sizi hayal kırıklığına uğrattım, mesleğime aileme yakışmayan davranışın içinde oldum. Üzerime vazife olmayacak bir konuda işgüzarlık yaptım. Bu işgüzarlığım sebebiyle 30 yıllık kadim dostum Süleyman Soylu’yu haberdar olmadığı bir konuda zor durumda bıraktım. Ona yöneltilen itibar suikastinin ana sebebi ben oldum.

Organize suç lideri olsun olmasın ya da olmasın hakkında türlü iddialar olan, ülkesini bırakıp kaçan biriyle irtibat halinde oldum. Mesafemi korumadım, konuştum ve samimi oldum. Bu konuda hatalıyım. Gazeteci herkesle konuşur doğru ama mesafeyi korumak şartıyla ben bu mesafeyi korumadığım için hatamı kabul ediyorum.” sözlerini söyledi.

Özışık, Süleyman Soylu hakkında ”Ancak ben şunu net bir şekilde söylüyorum, ne kimseyi sattım ne de vatanıma milletime ihanet ettim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum, etmeyeceğim. Hele hele içişleri bakanı Süleyman Soylu’ya kumpas kurduğum şeklindeki ağır iddiayı, CHP’li Özgür Özel’in iddia ettiği gibi Süleyman Soylu ile Peker arasında mesaj götürüp getirdiğim, ulaklık, kuryelik yaptığım yönündeki rezil iddiayı da tümüyle reddediyorum. Her şeyi tüm çıplaklığıyla anlatacağım.

Face Time’dan arayan bir kişi Reisim Sedat Peker sizinle görüşmek istiyor dedi. Aldım telefonu Hadi abi nasılsın diye başladı. Bana birilerinin İçişleri Bakanı’nı üzerine çekmek istediğini söylüyor. Bu ne anlama geliyor? Sedat Peker durup dururken bu açıklamasından sonra beni niye aradı sizce? O kadar net ki anlayacağınız benim üzerimden Soylu’ya mesaj göndermek istiyor. Ben bu konuda herhangi bir yorum yapmadım. Kendi yaşadıklarını anlattı ben de dinlemekle yetindim.” açıklamasında bulundu.

GAZETECİLİK İŞTAHIM KABARDI

”Konuşurken benim gazetecilik iştahım kabardı. Ya dedim acaba Sedat Peker ile bir röportaj yapsam… Kendisine bu talebi ilettim ’emrin olur’ dedi. Kendisine geri döneceğimi söyledim görüşme bitti. Bu görüşme olduğunda hakkında bir dosya olup olmadığını biz bilmiyoruz. Aynı gün içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradım ve Sedat Peker ile röportaj yapmak istediğimi söyledim. Soylu ne dedi bana, Habertürk’te söylediği gibi ne bir eksik ne fazla: işine bak dedi telefonu kapattı. Soylu ile benim aramda geçen bir çok görüşmede Sedat Peker ismi bir daha hiçbir zaman geçmedi.”

Özışık, Chp Milletvekili Özgür Özel’in iddialarına ”O günü hatırlayın! Özgür Özel bir gün önce televizyon ekranlarında çıktı her şeyi bir gün önce öğrenmiş gibi -Peker’in videosu henüz yayında değil ama- benden söz etti Halk TV’de…  Özgür Özel’in iddialarından sonra ben Halk TV’yi aradım bağlamadılar, benim söylediklerimi yarım yamalak anlattılar, benim yayına katılmak istemediğimi söylediler. Yalan ben katılmak istedim bağlamadılar. Sonra buradan Özgür Özel’i ispata çalıştım. Yayından çıktığım anda hemen burda konuştum. Yayından sonra elektronik postama bir mesaj geldi. Burcu Nazlı adındaki PR ajansı sahibi sanırım kendisini tanımıyorum, bir açıklama göndermiş ‘Hadi Özışık Sedat Peker’i yalanladı’. Tezgah o kadar belli ki… Bu açıklamadan kısa süre sonra bildiğiniz o gizli kayıtlar ortaya saçıldı. Meğer her şey geceden planlanmış. Bana gelen video bir gün önce Özgür Özel’e de gönderilmiş. Ya da yakınlarından birine… Benim gizli kaydım konusunda Özgür Özel bilgi sahibi olmuş. Yayınlanmadan 1 gün önce bu videolarla ilgili meydan okuyor. ” şeklinde yanıt verdi. bursa escort

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hadi Özışık’tan Sedat Peker Açıklaması