Hafter Çizgiyi Aştı, Toplu Mezarlar Ortaya Çıkıyor

featured

Libya’da işleri yolunda gitmeyen darbeci Hafter, bu kez çizgiyi aştı.

Darbeci Hafter, kaybettiği yerlerde geride toplu mezarlar, vahşet ve enkaz bıraktı. Birleşmiş Milletler, Terhune kentinde ortaya çıkan toplu mezarların şeffaf bir şekilde soruşturulmasını istiyor. Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), en az sekiz toplu mezar bulunduğunu açıklayarak, kurbanların kimliklerinin belirlenmesi, ölüm nedenlerinin ortaya çıkarılması çağrısı yaptı.

Kenti ziyaret eden Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, kentteki toplu mezarların hepsinin inceleneceğini ve cenazelerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından ailelerine teslim edileceğini açıkladı.

Toplu mezarların tespit edildiği Terhune’de bir yandan savaş nedeniyle evlerini terk edenler kente dönüş yaparken, sıkı güvenlik önlemleri göze çarpıyor. Şehrin farklı yerlerine birçok güvenlik noktası kuruldu.

TÜRK ORDUSU MAYINLARI TEMİZLİYOR

Sahada ise Türk ordusu Trablus çevresinde Hafter milislerinin yerleştirdiği mayınları ve patlayıcıları temizlemeye başladı. Anadolu Ajansı ve ordu bünyesinde görev yapan bomba imha uzmanları, Özel Kuvvetler, SAS ve SAT unsurlarının bölgede olduğunu bildiriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı birimler, bölgede koruyucu kıyafetleri, modern ekipmanları, robotik sistemleri, milli teknolojileri ve teknik saha tecrübelerini kullanıyor. Libya’da şimdiye kadar patlayan mayınlar 27 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu, onlarca insan yaralandı.

RUS PARALI ASKERLER CEPHEDE

Yerel kaynaklar, darbeci Hafter safında savaşan Rus paralı askerlerini ilk kez kayıt altına aldı. Trablus’un kurtarılmasıyla bölgeden çekilen Rus paralı askerlerini Moskova yönetimi inkar ediyor. Rusya, geçtiğimiz haftalarda Hafter’e destek vermek için savaş uçakları göndermişti.

HAFTER’İN UÇAĞI VENEZUELA’DA

ABD, darbeci Halife Hafter’in uçağının geçen hafta Venezuela’nın başkenti Caracas’a indiği iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu Bürosu Genel Sekreter Yardımcısı David Schenker, telekonferans yöntemiyle yaptığı açıklamada iddiaların endişe verici olduğunu ifade etti. Schenker, ABD ile BM’nin yaptırımlarının Trablus hükümetine bağlı Libya Ulusal Petrol Kurumu dışında ülke dışına petrol ihraç edenler için de geçerli olduğunu belirtti.

Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido geçen hafta, Hafter’in özel jetinin Caracas’a indiğini iddia etmişti. Daha sonra yapılan açıklamada uçakta Hafter’in bulunup bulunmadığına dair net bir bilgi olmadığı ifade edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hafter Çizgiyi Aştı, Toplu Mezarlar Ortaya Çıkıyor