• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Hakime Hakaret Eden Nagehan Alçı’ya Para Cezası

featured

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, hakim Hakkı Yalçınkaya’ya hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki 4. duruşmaya katılmayan sanık Nagehan Alçı’yı avukatı Esennur Ezgi temsil etti. Müdahil hakim Hakkı Yalçınkaya ise duruşmada hazır bulundu.

Esasa ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, daha önceki mütalaayı tekrar ettiğini belirterek, sanığın “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti.

Beyanda bulunan müdahil Hakkı Yalçınkaya, şikayetinin devam ettiğini belirterek, “Mağdurum. Sanık, hakimlere hakareti alışkanlık haline getirmiştir. Hakim Dursun Ali Gümüş’e de hakaret ettiğine ilişkin kararı dosyaya sundum. Yazıdan Türk milletinin de zarar gördüğünü, Ermeni tezlerine hizmet ettiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

Sanık Alçı’nın avukatı Esennur Ezgi ise, mütalaaya katılmadıklarını ve müvekkilinin kesinlikle müdahile hakaret etmediğini ifade ederek, “Müvekkilim, açık kaynak bilgilerine dayanarak yazısını yazmıştır. Kişilik haklarına bir saldırı söz konusu değildir. Bu nedenle beraatine karar verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

GÜNLÜK 20 LİRA CEZA

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Nagehan Alçı’nın, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan, suçun işleniş biçimi ve özelliğine göre, ceza adaletinin temin ve tesisi ile hak ve nefaset kuralları gözetilerek alt sınırdan ceza tayininin yeterli olacağı kanaatiyle, 425 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hakime Hakaret Eden Nagehan Alçı’ya Para Cezası