Halk TV ve TELE 1’e RTÜK’ten ceza geldi…Aynı cezayı alırlarsa televizyonlar kapatılacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) alınan kararla Halk TV ve TELE 1’e 5 gün yayın durdurma cezası verildi. Program durdurma yerine yayın cezası verilmesi nedeniyle iki televizyon kanalının ekranlarının beş gün kararacağı bildirilirken karara tepkiler sürüyor. A haber’in 90 bin üzerinde şikayet alması fakat buna rağmen RTÜK’ün hiç bir şey yapmaması tepkilere yol açmıştı.

RTÜK, alınan kararla Halk TV ve TELE 1’e 5 gün yayın durdurma cezası verildi.

Program durdurma yerine yayın cezası verilmesi nedeniyle iki televizyon kanalının ekranlarının beş gün kararacağı bildirildi.

Kararı duyuran RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘medya virüsünden kurtulacağız’ sözlerini RTÜK’te kendisine ’emir telakki eden’ anlayış muhalif, özgün ve özgür yayıncılık yapmaya çalışan televizyon kanallarının sesini kesmeye dönük operasyonun bugün ikinci ayağını gerçekleştirdi. Televizyonların kapatmayla sonuçlanabilecek ceza maddelerinden yaptırım kararı verilmesi bu sürecin ilk aşamasıydı.

TEKRAR AYNI CEZADA İPTAL EDİLECEK
Ağır ceza kadar vahim olan diğer bir nokta ise bu televizyon kanallarının aynı maddeden 1 (bir) kez daha ceza almaları halinde bu kez kanalların lisansları iptal edilecek. Yani ekranları tamamen karartılacak, fişleri çekilecek, televizyonlar kapatılacak. Yalnızca bu televizyon kanalları değil, Türkiye’nin basın özgürlüğü sayfası kapanmış/kapatılmış olacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Halk TV ve TELE 1’e RTÜK’ten ceza geldi…Aynı cezayı alırlarsa televizyonlar kapatılacak