Haluk Levent BM Toplantısı’na Gazze’nin Sesi Oldu

Haluk Levent BM Toplantısı'na Gazze'nin Sesi Oldu

Ünlü sanatçı Haluk Levent, kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği’nin faaliyetlerini anlatmak üzere Kenya’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında davet edildi.

Toplantıya damga vuran bir konuşma yapan Levent, “Güzel ülkem Türkiye’den selamlar getirdim. Bugün buraya projelerimi anlatmaya gelmiştim ancak bu sabah uyandığımda Gazze’de 600 binden fazla çocuğun büyük tehlike altında olduğunu öğrendim. Biz AHBAP olarak Gazze’ye insani yardım göndermeyi denedik ama çok fazla engelle karşılaştık. Bildiğiniz gibi 100’den fazla BM çalışanı da hayatını kaybetti. Ayrıca Başbakan Netenyahu’ya da bir soru sormak istiyorum. 10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı gösterebilirsiniz? Bu nedenle İsrail hükümetini, bu zulüm ve insani krizden dolayı kınıyorum. Ayrıca Gazze’deki savaşı protesto eden savaş karşıtı Yahudi toplumu da dahil olmak üzere, Amerikalı ve Fransız öğrencilerle dayanışma içerisindeyim” sözlerini kullandı.

“Gazze ve Refah soykırımını protesto edeceğiz”

Levent, BM toplantısındaki konuşmasını Twitter (X) hesabından şu mesajla paylaştı:

“Kenya’da Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında aslında Ahbap faaliyetleri konusunda konuşmam istenmişti. Ama son dakikada konuşma metnimi değiştirme kararı aldım. İsrail’in Gazze ve Refah soykırımını protesto edeceğiz. Her yerde edeceğiz.”

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Haluk Levent BM Toplantısı’na Gazze’nin Sesi Oldu