Hamaney İran’daki Protestolar Hakkında Konuştu

Hamaney İran'daki Protestolar Hakkında Konuştu

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alınması sonrası şüpheli ölümü İran sokaklarını karıştırmıştı. Yaşanan eylemlerle ilgili İran dini lideri Ali Hamaney ilk kez konuştu.

Tahran’daki İmam Hasan Mücteba Subay ve Polis Eğitim Üniversitesi’nde düzenlenen silahlı kuvvetler öğrencilerinin ortak mezuniyet törenine katılan Ali Hamaney, yaptığı konuşmada ülke çapında 17 Eylül’den beri devam eden Mahsa Amini protestolarına ilişkin konuştu. Dini lider “Bu isyanlar ve güvenlik sorunu meydana getirme ABD ve Siyonist (İsrail) rejiminin bir projesidir. Onlardan maaş alan ve yurt dışındaki bazı İranlı hainler onlara yardım ettiler.” ifadelerini kullanarak ülke genelindeki olayların normal tepkiler olmadığını öne sürdü.

22 yaşında ölen Mahsa Amini’nin ölümü için “üzüntü verici bir kaza” diyen dini lider yapılan eylemlerin dine ve ülke güvenliğine kasıtlı saldırı olduğunu, provakasyon olduğunu dile getirdi. Baskıcı ve despot İran şeriat yönetimi daha önce de pek çok ülke çapında eylemle karşılaşmış ve son günlerde yaşanan protestolarda olduğu gibi sivil vatandaşların ölümüne yol açan müdahalelerde bulunmuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hamaney İran’daki Protestolar Hakkında Konuştu