Hamas, İsrail’e Aksa Tufanı Operasyonu Başlattı

Hamas, İsrail’e Aksa Tufanı Operasyonu Başlattı

Gazze Şeridi’nde yaşanan gerginlik sonrası Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e karşı Aksa Tufanı isimli bir operasyon başlattığını duyurdu. Operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan atıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını ve savaş durumu alarmı ilan ettiğini açıkladı.

Hamas’ın silahlı kanadının komutanı Muhammed ed-Dayf, yüzünün görülmediği bir videoda yaptığı açıklamada, İsrail’in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldıklarını ve Aksa Tufanı operasyonunu başlattıklarını söyledi. Dayf, operasyonun İsrail’in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek, İslam ve Arap dünyasını İsrail’in işgalini silmek için birleşmeye çağırdı.

İsrail ordusu ise Gazze Şeridi’nden fırlatılan roketlerden bazılarının Demir Kubbe hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini duyurdu. Ordu, Gazze sınırı yakınlarındaki yerleşimcilerden güvenlik tehlikesi nedeniyle evlerinden çıkmamalarını istedi. İsrail medyasına göre atılan roketlerden bazıları Askalan (Aşkelon), Usdud (Aşdod) kentlerine isabet etti. Tel Aviv’in de aralarında bulunduğu birçok bölgede siren sesleri duyuldu.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı da Gazze Şeridi’ndeki tüm okullarda ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildiğini duyurdu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hamas, İsrail’e Aksa Tufanı Operasyonu Başlattı